ЗАЩИТНИКЪТ НА ФРЕНСКИЯ ПОЛИЦАЙ

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zashtitnikat-na-frenskiya-policay/112694 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩИТНИКЪТ НА ФРЕНСКИЯ ПОЛИЦАЙ

Гледах по BFMTV великолепното участие на метр Лоран-Франк Лиенар, адвокатът на полицая, прострелял 17-годишния алжирец. Аргументите на защитника на представителя на реда, бяха железни и мъдро поднесени, въпреки че в студиото го атакуваха  либералчета, за които словото "закон", е празен звук.  

- Полицаят е длъжен да спре нарушителя - заяви адвокатът като подчерта, че 17-годишният Нахел не е притежавал разрешително за управление на автомобил, но затова пък има дълъг списък от нарушения, включително и през фаталния ден. - Ако Нахел бе помел с мерцедеса си някое семейство, полицаят щеше да е отговорен, че не го е спрял и не е предотвратил тежък инцидент.

- Защо са тези бунтове - запита Лиенар. - Искат справедливост? Та нали клиентът ми е в ареста. Какво искат - ешафод на площада?

Той изтъкна безупречната служба на полицая и факта, че при такова пълно пренебрежение към силите на реда, постоянни обвинения и умишлени наясноти в правилника при какви условия полицията може да използва оръжие, служителите й са демотивирани да работят и да се излагат всеки ден на опасности. Сподели, че както семейството на полицая, така той самият - адвокатът, са прицел на жестоки заплахи - в "правовата държава" Франция.

На интервюто с майката на Нахел, в което тя с плач обвинява полицая, защото, според нея, е превишил правата си и е убил дете ( това интервю постоянно се върти, за да разпалва мъст ), метр Лиенар реагира като юрист, а не като лицемер:

- Родителите са длъжни да възпитават своите деца в законност.

Адвокатът коментира и прословутото аудио, което мнозина смятат за фалшификат и което е "главният коз" срещу клиента на Лиенар. В него полицаите ( те са двама ) уж говорят на Нахел, чиято кола са догонили: "ще ти пусна куршум в главата". Аудиото придружава видеозапис. Колата е спряла за 30 сек., след което Нахел - непълнолетен, но закоравял рецидивист, свикнал да не се подчинява на полицията, рязко натиска газта и униформените, наведени над стъклото откъм водача, едва запазват равновесие. Дулото на пистолета на единия полицай - клиентът на Лиенар - наведено до този момент надолу, към краката на нарушителя, се измества. В същия миг прозвучава изстрелът, но полицаите не разбират, че шофьорът е смъртно ранен в гърдите ( това изобщо не се вижда ). Яхват моторите си и политат подир колата. Малко по-нататък тя катастрофира и спира.

В скъпия жълт Мерцедес на Нахел ( откъде са средствата? ), освен него, са били и двама негови другари. Това обяснява позицията на тялото на стрелялия полицай, който в 30-те секунди, в които автомобилът е спрял, се стреми да държи под контрол и тримата в купето - включително седящия на задната седалка.

Това е инцидентът, който взриви "Хексагона".

Уведомен за "спонтанните бунтове", които избухват веднага, като по поръчка, Макрон заявява - за действията на полицая: "Това е необяснимо, неизвинимо!" Министрите му като папагали повтарят тия думи. Макрон и неговото правителство предварително и в разрез със всички закони в правовата държава, скандално са осъдили полицая, който бди над безопасността на парижани.

- А къде е презумпцията за невиновност до доказване на противното? - пита адвокатът. - Не е работа на президента да осъжда. Това е работа единствено на съда.

Ето как Макрон се изправя срещу държавните институции, чийто гарант и защитник трябва да бъде. Ето как насъсква към безредици, с които уж се бори. Вдига 45 хиляди полицаи срещу бунтове, които сам насърчава - престъпна двойна игра. Но кой е Макрон? Довереник на Ротшилд и племенник на Жак Атали. 

А май имаше и любовник арабин. Спомняте ли си тая история?

Милена Върбанова

10 Коментара

Генчо Гунчев

преди 5 месеца

Милена, благодаря Ви за тази коректно поднесена информация! Винаги сте с истината! От мен уважение!

Коментирай

#koй

преди 5 месеца

живее със скелет . кой нормален

Коментирай

#koй

преди 5 месеца

живее със скелет . кой нормален

Коментирай

Веселина

преди 5 месеца

В този хаос на информация вярвам само на вас,добре е ,че ви има.Бъдете здрави и търсете истината.

Коментирай

Веселина

преди 5 месеца

В този хаос от информация вярвам само на вас,хубаво е ,че ви има.Бъдете здрави и не се отказвайте от истината.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 5 месеца

Благодаря Ви, г-н Гунчев! Благодаря, Веселина! Благодаря на "след..."! Към #кой: Съжалявам, това не е стенвестник в психушка, това е сериозен сайт. Ако имате нещо съществено да кажете - кажете го. Ако не - четете, без да "коментирате".

Коментирай

Милена Върбанова

преди 5 месеца

Благодаря Ви, г-н Гунчев! Благодаря, Веселина! Благодаря на "след..."! Към #кой: Съжалявам, това не е стенвестник в психушка, това е сериозен сайт. Ако имате нещо съществено да кажете - кажете го. Ако не - четете, без да "коментирате".

Коментирай

До автора

преди 5 месеца

Статията е коректна. Само не разбирам, къде е разликата между метежа във Франция и в България 2020г. Бях участник и видях, че всичко беше режисирано и подтотвено с добри финанси.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.