Жители на Газа атакуваха отчаяно хранителен конвой

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zhiteli-na-gaza-atakuvaha-otchayano-hranitelen-konvoy/124232 SvobodnoSlovo.eu
Жители на Газа атакуваха отчаяно хранителен конвой

Организацията по прехрана и земеделие на ООН изрази „дълбока загриженост“ за бързото влошаване на ситуацията с продоволствената сигурност в Ивицата Газа.

Хиляди отчаяни цивилни в Ивицата Газа обградиха конвой с хуманитарна помощ в центъра на ООН в квартал Ал-Зейтун в северната част на Газа, както се вижда от видеоматериал на CNN, заснет на 28 декември.

Конвоят с помощи се състоеше от два камиона, които раздаваха помощи точно пред центъра на Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), където се виждаше как хората се катерят по тях в отчаянието си да получат храна.

Възрастен мъж на име Абу Хасан заяви пред CNN, че е дошъл, за да получи малко брашно, до което няма достъп през последния месец, като вместо това се препитава само с „шепи ориз“.

„Отчаяно се нуждаем от брашно; мина един месец от последния път, когато имах брашно. Живеем с няколко хапки ориз, а това не е достатъчно и ни причинява здравословни проблеми. Имаме нужда да ни дават само брашно и вода; всички тези помощи не са достатъчни, дори за едно бежанско семейство“, казва той.

По-рано тази седмица Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) изрази „дълбока загриженост“ за бързото влошаване на ситуацията с продоволствената сигурност в Ивицата Газа, като заяви, че около 2,2 милиона жители са изправени пред остър глад.

otupor.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.