ЗВЕРСТВО: Стотици загинали и ранени при въздушен удар по болница в Газа

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zverstvo-stotici-zaginali-i-raneni-pri-vazdushen-udar-po-bolnica-v-gaza/118811 SvobodnoSlovo.eu
ЗВЕРСТВО: Стотици загинали и ранени при въздушен удар по болница в Газа

Над 300 жертви и стотици ранени при срещу болница в град Газа тази вечер. Палестина обяви тридневен траур.

По първоначални данни ударът е нанесен от Израел. От там обаче заявиха, че не разполагат с подробности за атаката, а по-късно обвиниха групировката "Ислямски джихад".

Над 300 са жертвите, твърди директорът на Гражданската защита пред телевизия "Ал Джазира". Израелските сили за отбрана обявиха, че разследват случилото се.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари посочи, че проучват докладвания удар и все още не е ясно дали болницата е била поразена от удар на израелските военновъздушни сили, или неуспешно изстрелване на ракети от "Хамас", посочва CNN.

Паралелен удар е нанесен и срещу училище, в което по информация на палестинските власти са се укривали поне 4000 души.

Много от разселените палестинци са намерили убежище в двора на болницата, смятайки го за безопасно, защото лечебното заведение се спонсорира от християнски благотворителни организации. Палестинският президент Махмуд Абас обяви тридневен траур.

Евроком 

 

2 Коментара

Иван Пеев

преди 6 месеца

Ортодоксални юдеисти са автори на атентата, това е най-вероятното. Тези "хора" са против всичко арабско, и против всичко израелско. Срамуват се от истината, че евреите са само едно арабско племе, което не е желано от останалите араби.

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 6 месеца

А нашите политици,министри,президент като олигофрени и дебили пак застанаха на погрешната страна- откъм ционистите евреи е техните ментори от Фащ. Това ще коства много и на българите,и на отиващия си ЕС

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.