Главният прокурор Иван Гешев проведе среща в гр. Шумен с родителите на загиналата 22-годишна Светломира Станчева.

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/glavniyat-prokuror-ivan-geshev-provede-sreshta-v-gr-shumen-s-roditelite-na-zaginalata-22-godishna-svetlomira-stancheva/723 SvobodnoSlovo.eu
Главният прокурор Иван Гешев проведе среща в гр. Шумен с родителите на загиналата 22-годишна Светломира Станчева.

Пред журналисти след срещата Иван Гешев посочи:

Че е дошъл, за да каже на родителите на загиналата при тежко ПТП 22-годишната Светломира Станчева, че прокуратурата ще направи възможното и невъзможното да има справедливост. Бе категоричен, че това не може да продължава.

Гешев добави още, че “държавата трябва да си свърши работата. Прокуратурата е част от държавата и ще направи всичко, за да може да има справедливост не само по отношение на войната по пътищата, но и за другите видове престъпност.

Не може да убиват децата ни по улиците!”

Този модел, който предлага Прокуратурата за създаването на съвместни екипи между Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, е работил между 2013 и 2018 г. Главният прокурор заяви, че този модел е доказал своята ефективност. Заради това държавното обвинение предприема стъпки за създаване на организация в цялата страна за създаване на отдели за борба с организираната престъпност и призова още веднъж МВР и ДАНС за съвместни действия в интерес на българските граждани.

Наблюдаващите прокурори по делото са от Софийска градска прокуратура, разследването е възложено на НСлС. Иван Гешев уточни, че делото е преместено в СГП, не защото се съмнява в колегите си от Шумен, а за да няма каквито и да е съмнения за местни зависимости.

На срещата с бащата на загиналото момиче бяха и административният ръководител на СГП, апелативният прокурор на Варна, окръжният прокурор на Шумен и следователят от НСлС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.