МАГНИТСКИ, РАДЕВ, ШАРЛАТАНИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/magnitski-radev-sharlatanite/52311 SvobodnoSlovo.eu
МАГНИТСКИ, РАДЕВ, ШАРЛАТАНИТЕ

Президентът Радев, може би несъзнателно, хвърли сянка на съмнение върху начина, по който функционира Законът „Магнитски“.

Преди два месеца той нарече бившия премиер Кирил Петков и неговия ортак Асен Василев „шарлатани“.

Точно тази дума използва – „шарлатани“/от „шарлатанин“. 

Тя означава още „измамник“.

Никога досега български премиер не е бил наруган толкова грубо.

Навремето Първанов нарече Костов „Кръстник на корупцията“, но дори това звучи някак по-приемливо, „достолепно“ – в сравнение с„шарлатанин“.

Веднага си представяме някаква крадлива шушумига, която е готова да измами дори майка си.  

Радев не направи уговорката, че Петков/Василев са шарлатани 

в битността им на политици. 

Тежкото обвинение не бе им отправено заради политическата им дейност – а и в нея неспазването на обещания и всички други форми на измамничество са неотменима част от същността й.

Радев очевидно визираше друго – не го каза ясно, но публиката го разбра. 

И това не беше трудно – президентското откровение се случи след разкритията за далаверата с руския газ, аферата „Джемкорп“ и пр.

Радев прояви инициатива, макар че направи само една плаха стъпчица по посока на шарлатанията.

Но дори тя е напълно достатъчна за „координатора“ на санкциите по закона „Магнитски“ Джим О Брайън, който тия дни посети Радев - стига американските власти наистина да преследват тъкмо ония цели, които декларират.

Ако съдим обаче по пестеливите съобщения в медиите, Радев и гостът му са разговаряли по-скоро за ланшния сняг, отколкото за нещо сериозно.

Представителят на гилотината „Магнитски“ си остана с празните приказки – макар че българският държавен глава му поднесе на тепсия главите на Петков/Василев.

Координаторът предпочете да се занимава с друго – да отъпква пътя на американския бизнес към овладяването на ядрената ни енергетика.

Президентът на една страна – дори да не я зачитат за нищо – го насочва направо към Еверест на Българската корупция.

Но Координаторът пропусна шанса да убеди българската публика, че санкциите по „Магнитски“ се водят от обективни критерии.

А и на своите „кучи синове“ нож се вади само в краен случай.

Интересно –американецът би ли доверил на Радев следващите

имена от „българския“ списък „Магнитски“?

Кеворк Кеворкян 

14 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Кеворкяне, написал си -- Веднага си представяме някаква крадлива шушумига, която е готова да измами дори майка си. --- ами това е Боко тиквата, нали? Хайде, кажи го и ще ти олекне….

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Кеворкяне, Петков/Василев са големи шарлатани, неприятни и смрадливи плужеци. Кажи поне две думи за Влади горанов, моля… член ли е или не е член на герп…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Кеворкяне, ти член ли си на герп или облизваш задника на Боко тиквата просто по навик… или му правиш свирки от любоф.. или просто ей така – за спорта. Хайде, кажи си и ще ти олекне….

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Господа и госпожи, няма да мирясам, докато не ми отговорите на въпроса. Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Защо Васил Божков си трае за магнитски и Влади горанов… гък не казва… защо. Поне можеше да злорадства.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Сега стана страшно. Тоя изкърти мивката. ----- Стефан Гамизов: По време на управлението, в което е участвал Румен Овчаров, децата са се раждали по-ниски с около 5 см. Тъй като руснаците губят политическото си влияние в България, се наблюдава една декапитализация на българската енергетика с цел тя да фалира. "Не знам какъв е механизмът за подаването на тези санкции “Магнитски", но Америка за първи път не ни забравя в глобален проблем , в който са забъркани основно комунисти и руснаци.", допълни той. "Досега не сме имали толкова отдаден на българския интерес американски посланик като Херо Мустафа.---- трала ла и тн.

Коментирай

До Червената шапчица . . .

преди 1 година

Обикновено рядко репликирам коментари на други коментатори, защото спазвам ЛИЧНА ХИГИЕНА . . . Но в този КЛИНИЧЕН случай просто се налага да попитам за нещо ОЧЕВАДНО . . . ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦА, наистина ли си мислиш, че си ИНТЕРЕСЕН или ДУХОВИТ . . . _____________________

Коментирай

До Червената шапчица . . . УТОЧНЕНИЕ . . .

преди 1 година

Ако не можеш да схванеш толкова много изречения наведнъж . . . ПИТАМ . . . Наистина ли си мислиш, че си ИНТЕРЕСЕН . . . _____________________ P. S. Да не проверявам сървърни логове, че да не окаже, че пишеш под много псевдоними: Червена Шапчица, Кумчо - Вълчо, Синя Барета и т.н. Иди си с мир . . .

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Аз съм автентичен и нямам нищо общо с баби, шапки и вълци. Стилистично дори нямам допирни точки. Благодаря . По въпроса с Кево - имате ли идея на какъв натиск е подложен Радев?

Коментирай

. . .

преди 1 година

Благодаря, маймунке . . . Реагираш точно според очакванията . . . Покажи ми всичките си псевдоними, че не ми се рови в логове. . .

Коментирай

. . .

преди 1 година

Ха - ха, оказа се, че имало администратор на тоя сайт . . . И той се крие под псевдонима "Кумчо Вълчо" . . . Собствениците на сайта знаят ли какви ги вършиш ? ? ?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Хайде бе, Кеворкяне, разкажи какви доноси пишеше като агент на ДС. Защо хората в телевизията бягаха от теб… Хайде, кажи си и ще ти олекне….---- забележка- аз не използвам други имена. Правя се на умна и на интересна, за да ме харесва моя Спиридон и да дразня Муцинка, една моя позната от Подуене.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.