Президентът Румен Радев удостои посланика на Република Австрия Андреа Вике с орден "Мадарски конник" – първа степен

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/prezidentat-rumen-radev-udostoi-poslanika-na-republika-avstriya-andrea-vike-s-orden-madarski-konnik-parva-stepen/1949 SvobodnoSlovo.eu
Президентът Румен Радев удостои посланика на Република Австрия Андреа Вике с орден "Мадарски конник" – първа степен

Държавният глава Румен Радев удостои днес на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 посланика на Република Австрия у нас Андреа Вике с орден "Мадарски конник" – първа степен за заслугите й за укрепването и развитието на българо-австрийските отношения.

 

„Истинско удоволствие е да връча това отличие на един прекрасен австрийски дипломат и голям и искрен приятел на България“, подчерта президентът. Румен Радев открои дълбоките културни и исторически връзки между България и Австрия и изтъкна, че с работата си посланик Вике съществено е допринесла за развитието на българо-австрийските отношения в широк спектър от области. „Активно се разви диалогът на най-високо и високо политическо ниво, задълбочиха се търговско-икономическите отношения, отбелязахме ръст в търговския стокообмен“, посочи държавният глава и открои още инвестициите във високотехнологични сфери, както и взаимодействието в областта на образованието, културата и науката. Румен Радев изрази увереност, че независимо от следващото си дипломатическо назначение Андреа Вике ще продължи да се връща в България, която е приела като втора родина.

 

Андреа Вике благодари за оказаната чест и подчерта, че и България, и Австрия винаги са подкрепяли развитието на Европейския съюз и приобщаването на държавите от Западните Балкани. Тя добави, че ще запази прекрасни спомени както за работата си в страната ни, така и от България.

[gallery type="rectangular" link="file" ids="66530,66531,66532,66533,66534"]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.