100-годишната баба Радка: Не съм пила хапче в живота си, само вино

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/100-godishnata-baba-radka-ne-sam-pila-hapche-v-zhivota-si-samo-vino/145020 SvobodnoSlovo.eu
100-годишната баба Радка: Не съм пила хапче в живота си, само вино

Баба Радка от Пазарджик навърши 100 години и сподели пред близки, приятели и медии своята тайна за дълголетие:

"Не ям много, пийвам по мъничка чашка ракия на обяд и мъничка чаша вино вечер. Гледам да се движа повече, никакво заседяване. Трябва да се работи!", съветва пенсионерката.

Възрастната жена не скри, че не харесва света днес и преди е живяла в по-истински години, които макар белязани с излишество и бедност, у хората се наблюдавали по-чисти намерения и отношения. 

"Днес младите много бързо се разделят, най-малкото като не им хареса и си тръгват, на си ти куклите, дай си ми парцалите... Едно време не беше така, имаше повече търпение и уважение", размишлява бабата. Тя изненада присъстващите на личния ѝ празник, като заяви, че всъщност не е родена през октомври, а на 24 септември.

"Родена съм в края на септември, но майка ми ме е записала чак в средата на октомври. Тогава не се държеше на тия неща с точност", шегува се бабата. 

trud.bg

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.