Анна Заркова: Недомислените и политикански акции на употреба на МВР ни връщат към годините Цветанов-Борисов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/anna-zarkova-nedomislenite-i-politikanski-akcii-na-upotreba-na-mvr-ni-vrashtat-kam-godinite-cvetanov-borisov/125714 SvobodnoSlovo.eu
Анна Заркова: Недомислените и политикански акции на употреба на МВР ни връщат към годините Цветанов-Борисов

Какъв е контекстът, в който се случи претърсването на имотите на Васил Божков, и какво ще следва след неговия разпит? Според Анна Заркова се "повтарят едни пошли традиции на службите по сигурността и на прокуратурата, които по-рано ние наричахме МВР пикчърс".

"Това, което видях по телевизията ме върна към тези години на тандема Цветанов-Борисов, в които почти всеки ден гледахме по телевизиите първи новини за белезници, бутафорни или не разпити, акции със звучни имена недосегаемите, тъпанарите", коментира журналистката пред БНТ.

"Тъжно е, че ни връщат назад, защото от ония времена ние видяхме какъв е резултатът от недомислените и политикански акции, от недомислената и политиканска употреба на МВР. Все едно дали е за ПР на правителството, все едно е дали се използва като инструмент за рейдърство от полицията на властта, дали се използва за рекет на бизнесмени", добави Анна Заркова.

"Ние не можем да гадаем защо Божков се е върнал от чужбина, но можем да кажем със сигурност какви са резултатите от такива акции недомислени и политикански на полицията срещу хора от типа на г-н Божков. Резултатите са винаги еднакви - празни папки по делата за корупция, те са оправдателни присъди за арестантите и разпитваните, те недоверие към правоприлагащите институции, те са убеждения у мафията, че никой не може и не иска да я накаже, те са присмех на хората към правоприлагащите институции", категорична е Анна Заркова.

Безлов обърна внимание на това, че трябва да се "види какви са точно мотивите за тази неотложност" на проведената акция. Анна Заркова се фокусира върху фактите, като акцентира върху това, че делото за убийството на Алексей Петров "ще попълни списъка на тези 200 мафиотски поръчкови убийства, които са неразкрити и 137, от които се извършиха по времето на епохалния главен секретар на МВР - Бойко Борисов. Да погледнем фактите. Половин година след убийството на Алексей Петров, който е работил тайно или явно за специалните служби, неговите бивши колеги, казаха, че няма заподозрян за неговото убийство".

Журналистката попита дали в разследването на това убийство е разпитван някой "по високите етажи".

"Някой от приятелите на Петров от детинство, от каратето, някой бос от ъдърграунда? Вижда се, че разследващите пренебрегват факта, който стана известен, благодарение на Бойко Борисов, че Алексей Петров е участвал като политически архитект в сглобяването на некоалицията, която ни управлява", посочи Анна Заркова.

frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.