Анна Заркова: По-скоро печени пуйки ще валят от облаците, нежели партиен лидер да отпише себе си от листите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/anna-zarkova-po-skoro-pecheni-puyki-shte-valyat-ot-oblacite-nezheli-partien-lider-da-otpishe-sebe-si-ot-listite/47457 SvobodnoSlovo.eu
Анна Заркова: По-скоро печени пуйки ще валят от облаците, нежели партиен лидер да отпише себе си от листите

Пътувам днес с такси по бърза работа и слушаме с шофьора по радиото как, по Божията милост, приключва накрая агонията на немощното 48-то Народно събрание. Таксиджията внезапно сменя „Хоризонт” и казва: „Айде чао, че от празни приказки ме заболя главата!”

Човекът, както се оказва, имал собствена предизборна програма. „Ще гласувам, вика, за оная партия, която вземе и си задраска от листите за идния парламент всичките тия, дето са били в предишния”.


Непреклонен е: „Тия всичките ги видяхме, че не са кадърни за тая работа. Нито можаха да направят правителство, нито се престрашиха да гласуват законите, от които чакаме европейски пари...Кво ли си викат - тяхното се не губи!”


Я виж ти! Политолог извън телевизора. В едно такси. И програмата му става, нали?


Само дето „оная партия”, която и да е тя, не е млада дама, да кажем, турена на бюро да драска с писалка. Писалката я държат нейните „лидери”, както е прието да се наричат... А у нас по-скоро печени пуйки ще завалят от облаците по Великден, нежели някой партиен лидер да отпише себе си или послушниците си от листите.

Анна Заркова

2 Коментара

Кумчо Вълчо

1 year before

Само Мадам Лъжа от Крушовица може да изпълни такова условие! При нея важи правилото "Мъжко е да обещаеш, човешко е да не изпълниш".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.