Баба Зоя към властта: От вашите 240 депутати целия народ пати!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/baba-zoya-kam-vlastta-ot-vashite-240-deputati-celiya-narod-pati/128587 SvobodnoSlovo.eu
Баба Зоя към властта: От вашите 240 депутати целия народ пати!

В социалната мрежа “TikTok” се появи видео на баба Зоя от зеленчуковата борса в Петрич. На кадрите тя чрез рима в стихове изказва тъжната истина към управляващите държавата ни. 

Тъжното е, че всяка дума на баба Зоя точно кореспондира с действителността, в която живеем или с две думи, както казва тя – “на управниците не им пука”.

И не е ли права баба Зоя? Младите бягат от родината си, а тези които останахме, нямаме никаква надежда за развитие или че нещо ще се промени към по-добро.

За пореден път родните политици не могат да си разпределят държавата и се чудят, как да се “надцакат” със смешните си брифинги. Ротацията се превърна във въргаляне на кой ще отмъкне повече власт и пари. Кой пил мазно турско кафе и в чий скут седял? Кой бил обиден, че лично не получил меморандум? Кой брат какъв е и на каква позиция е? Кой какво иска да си делка. Пълен въргал. 

Много неща не са като хората у нас, но ако трябва всичко да се изреди, списъкът би станал далеч по-дълъг от списъка “Магнитски”. Но нека ви попитам? Докога трябва да излизат протестиращи родители на загинали деца? Ощетени фермери, пострадали граждани от домашно насилие, потърпевши от ниските заплати? И всичко това заради една “пуста” власт.

Колко деца и не само деца трябва да измрат по пътищата? Искате да ни върнете в 90-те или да превърнете България в една евроатлантическа държава? Че нали самите вие се определяте като евроатлантици!

И още: 

Защо убийците продължават да бъдат на свобода, а делата потъват в прах из архивите на досъдебното производство, прокуратурата или съда?

Как да ви вярваме? 2 в 1? 3 в 1 или кога ще ви се получи неочаквано добрата комбинация? 

И за да не избягаме от фокуса – кой от вас, мили управляващи, има смелостта да се изправи срещу въпросите на баба Зоя?

otupor.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.