БЪЛГАРИЯ ЧАКА СВОЯ АПОСТОЛ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balgariya-chaka-svoya-apostol/118027 SvobodnoSlovo.eu
БЪЛГАРИЯ ЧАКА СВОЯ АПОСТОЛ

 

Миньорите продължават да стоят на магистралата. Какво чакат те? Справедливост? Не, ясно им е, че от нищожествата в "правителството" и сбирщината в Антинародното Събрание справедливост не могат да чакат. Нито от гмежта чиновници в ЕС. Нито от генерал-губернатора на Колонията, нито от неговия президент. Нито от дълбокото царство.

Те чакат Водач.

Българският народ, когото наричаме "робски, апатичен, примирен, безчувствен към падението си, гробар на самия себе си" - всъщност чака Водач. И с безпогрешен инстинкт усеща, че клоуните, които дерат гърла по телевизора и на "Опашката на Коня", са евтини ерзаци, самозванци, емисари на чужди агентури, карикатури, надянали патриотични маски и стремящи се да обсебят ролята на "вождове". Ролята, но не и мисията. Нея фалшификаторите нито искат, нито могат да приемат.

Тази мисия е Ескалибур, забит в скалата. Мнозина не смеят да го докоснат, други напразно с все сила го дърпат от камъка, в който е враснало острието. Но мечът чака Призвания от Провидението да го изтегли с лекота и да поведе изтерзания си народ.

Отдавна пиша, че това, което смъртоносно липсва на България, е народен Водач. Повече от хляба, безмерно повече от парите. Създават се революционни ситуации, когато "низините не искат, а върховете не могат", явяват се мигове, в които тълпата е готова за бунт, а палачите на България се разтреперват и поглеждат към летището, подушвайки линч. Тарикатите, които се представят за народни трибуни, се скриват в миша дупка и изоставят наивниците, които им вярват. Но липсва Водачът и искрата не пламва. Моментът отминава, унинието се възцарява отново и спасението изглежда още по-непостижимо отпреди.

От такова съдбоносно значение ли е личността на истинския Лидер? Без никакво съмнение - виждаме го по немощните си гърчове през трите позорни десетилетия, виждаме го по напразните си усилия да снемем хомота и да си върнем държавата. Виждаме го по разпиляната енергия, която няма кой да впрегне в целенасочено полезно действие. Виждаме го по измамниците, шарлатаните, продажниците и убийците, които продължават необезпокоявани да беснеят в дивата си оргия - защото Него го няма.

Учеха ни, че личността е нищо, а масите са всичко, че те са двигателят на историята. Разбрахме от опит - по най-трудния начин - че е точно обратното. Личността на Водача е единицата, която застава пред нулите и ги превръща в могъщо число - 1000, 100 хиляди, милион.

Нека на всинца ни стане ясно - Водачът никога не идва случайно, той е изпратен от Бог при народа, който по Божия Воля, трябва да бъде спасен от изтребление и изчезване. Този народ трябва да е доказал с нещо пред Господа, че е заслужил спасение. Че има смисъл да продължи напред. Трябва поне отчасти да е съхранил своя дух. Не може шайка мерзавци да се надява на снизхождение. Когато Водачът се роди сред поверения му Свише народ, поне неколцина трябва да го разпознаят и да поемат с него трънливия път. Както Рибарят и останалите апостоли тръгнаха подир Исус.

Водачът е кристално чиста личност, изначално готов за саможертва. Както Исус бе готов за разпятие. Защото Водачът винаги плаща с кръвта си бъдещето на своя народ. Огледайте се - героите, истинските, винаги загиват. Бог налага като изкупление за един народ гибелта на най-добрия му син. Както стори със Своя Син.

Не може оцапан с долни мераци за власт и пари мошеник да жажда званието Водач. Не може да служи едновременно на Бога и на Мамона. Пътеката, която такива измамни лидери сочат, е сляп сокак. В колкото повече такива сокаци се залутваме, толкова по-невъзможен става пътят към спасението. Който е път към Бога.

Чудо, велико чудо е, че Господ през 1837 година реши да изпрати Спасител и Изкупител на поробения от пет века български народ. Даваме ли си сметка какъв дар от Небесата е личността на Васил Левски? Как синът на обикновено карловско семейство създаде българската национално-освободителна идеология, осъществи българската комитетска организация и проекта за българска конституция - Наредата? Как стана стратег, тактик и душа на българската революция? Как това бе по силите на един единствен човек? Не вярвайте на кощунствените измами, измислени от скверни мозъци, че Левски е бил масон. Те целят да помрачат блясъка на делото му. Да го присвоят и изкористят. Не, Левски е оригинален български идеолог и държавник от висш ранг, въпреки че българска държава формално още не е имало. Левски е творец на духовната ни държава. Той подпечатва нейното осъществяване с мъченическата си гибел на бесилото. Целият му живот, макар и скромен, е белязан от Провидението и всъщност е "свръхчовешки", архангелски, божествен. Личността му не е от мира сего. Той е Пратеник, слязъл в България, за да й вдъхне нов живот. И неслучайно е наречен Апостол на свободата.

Ще ни чуе ли Всевишният, ще изпрати ли отново Апостол в нашата опустошена земя? Да, сигурна съм, че това ще стане. Водачът на българския народ вече е роден и скоро ще се яви. Слава Севрюкова го нарича Прероденият Давид и той ще бъде "рус и красив на лице" - както в Библията е описан младият Давид. Рус като Васил Иванов Кунчев. Може би Той вече изтегля меча си от скалата. 

Когато един народ има Водач, има всичко. Невъзможното става възможно. И най-могъщите окупатори и най-дивите еничари ще отстъпят пред Пратеника. Това, което сме длъжни да сторим, е да пазим душите си неомърсени сред сквернта, в която ни принудиха да живеем. За да можем да Го разпознаем и последваме. За да може и Той да ни разпознае и поведе

Милена Върбанова

26 Коментара

Васко

преди 6 месеца

Лично ,аз съм напълно съгласен с коментара ,ти Милена! Да ,също вярвам и на думите на Севрюкова. Може да е рус ,чернокос ,но може и да е жена . България няма да загине.

Коментирай

Посетител

преди 6 месеца

АМИН!!!

Коментирай

Тая за какво се бори . . .

преди 6 месеца

Не разбрах . . . Хайде, чемодан, вокзал и на пътя в Монтана . . . Ще организираме ли някой протест на изкуфели бабички . . . ? ? ?

Коментирай

Явно за това куку . . .

преди 6 месеца

Е важно да се скача на тротоара в Монтана . . . Скачай си бе, бабо, кой ти пречи . . . Кой не скача . . . :)

Коментирай

Куку Баба на Протест . . .

преди 6 месеца

Гледам с Интерест . . . :)

Коментирай

До Иванов . . .

преди 6 месеца

На сървъра му е нужно от 2-5 минути, за да провери дали сте писали нещо нецензурно и после да го публикува . . . Недейте да си пишете глупостите по 5-6 пъти на ден . . . Това все пак е сървър . . . Не е Ха-Хо . . . :)

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Уважаеми господин Иванов, моля Ви, приемете изключителната ми благодарност, както за прекрасните думи за моята статия, така и за мъдрата защита срещу лумпените. В случая е ясно, че екземплярът, с който имаме работа, не е само неграмотен лумпен, който цапа всичко по-голямо от него, а и психически болен нещастник. Еничарите набират троловете си от тая нравствена тиня. Отлично е, че този несретник изпълзя от нищото - той ни показва цялото падение на немалка част от българите, от което трябва да предпазим другата част.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Сърдечно благодаря на всички читатели, които две години са с мен. Радвам се, че достойни хора четат текстовете ми и сайта "Свободно слово". Троловете и психарите, появяващи се спорадично в пространството за коментари, бързо разбират, че това място не е за тях и изчезват.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Благодаря на Васко, deliba6 и Посетител!

Коментирай

Христина

преди 6 месеца

Майстор на перото, ваятел на думите, търсещ и изтръгващ от журналистическата тиня светлината на истината - това е Милена Върбанова.

Коментирай

Христина

преди 6 месеца

Майстор на перото, ваятел на думите, търсещ и изтръгващ от журналистическата тиня светлината на истината - това е Милена Върбанова. Пишете заради нас, които търсим и заслужаваме анализите ви. на другите - майната им.

Коментирай

МАГ

преди 6 месеца

Както винаги сте блестяща ,госпожо Върбанова! Водачът,както и Учителят се появяват,когато народът/ученикът са готови за това. Не зная дали нашият народ е готов. Тридесет и три години опростачване ,отрицателна селекция и деградация на моралните устои дали стигат?Или ни трябва някакъв катаклизъм,който да ни разтърси из основи?

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

Според мен,България освен тикви,кратуни,олигофрени,тиквеници и алкохолици,нищо друго не е в състояние да роди!Кой?Кой?Алкохолизираната В.Т.,която щеше да развява байраци,да прави МЕЧ-ове и прочие алкохолизирани простотии?Или пък дървени философи,кречетала като измисления спец по НС- под п-к Н.М. НЯМА!И няма да има -разберете го!Има два изхода-Турция да ни пороби,а РУСИЯ да ни освободи-ПАК!

Коментирай

Някакъв

преди 6 месеца

С уважение към вас ,г-жо Върбанова,към родолюбието ви и болката ви от всичко случващо се в Родината... Господ изпрати своя син Христос да изкупи всичко за човеците.. Има една мисъл-Ако искаш да видиш Бог ,погледни в огледалото..( дано ме разберете, лошото е, че хората не го разбират) Да чакаме месия...? Резултатът от всичко ,което се случва е именно в това- чакането на някой...водач.. Имали сме един според вас.. А защо забравихте Ботев, Водачите на Априлското въстание..? Кога светът и Русия дори се замисли и чу за българския народ?! След организирането на Въстанието?! След това обединение на истинските родолюбиви и смели хора. Каблешков, Волов, Петлешков...и всички българи повярвали в силата на народа си..! Те едва ли са били всички русокоси и синеоки... Та.., не водач липсва.. Народът!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Ако Бойко или Киро се погледнат в огледалото - Бог ли ще видят? Бенковски, Волов, Каблешков са безсмъртни герои на Април 1876, но те са последователи на Левски. Ботев е най-великият поет и публицист на България, но все пак не е създател на национално-революционната й идеология, нито на революционната комитетска мрежа. Самият Ботев се прекланя пред Левски. Васил Иванов Кунчев е изключително явление. Необозримо по своя мащаб. Апотеоз на българския дух. Ето защо го поставям в центъра на тоя тексг.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Ако Бойко или Киро се погледнат в огледалото - Бог ли ще видят? Бенковски, Волов, Каблешков са безсмъртни герои на Април 1876, но те са последователи на Левски. Ботев е най-великият поет и публицист на България, но все пак не е създател на национално-революционната й идеология, нито на революционната комитетска мрежа. Самият Ботев се прекланя пред Левски. Васил Иванов Кунчев е изключително явление. Необозримо по своя мащаб. Апотеоз на българския дух. Ето защо го поставям в центъра на тоя тексг.

Коментирай

Някакъв

преди 6 месеца

Не сте ме разбрали...Та, къде остана нашето Православие? Нима го търсите в същества ,които го приемат като посещение на храмове? Та нима не сте наясно как и от кого беше изтривано то? Къде са християнските добродетели? Вие сте ерудирана ,четяща личност, защо не се ,,заровите,, по-дълбоко в световните,, конспирации,, Къде е българския народ когато енергетиците се борят?! Колко от българите ще пожертват илюзорното си спокойствие, че някакси ще се оправят.. Та вижте реакциите на ,,младежта,, Къде е тя? Не сте наясно какво ,кой и как доведе до всичко това? Водач чакаме..? Синеок и рус..., дайте му и снимка

Коментирай

Сияна

преди 6 месеца

Някакъв е прав, вярно е, че нямаме водач, но и да имаме - кого ще поведе - мат'риала ли? А и дали сме заслужили водача Свише, дано сме го заслужили.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 6 месеца

Не, няма да дам снимка, защото Копейката веднага ще се познае на нея, нищо, че е мургавичък.

Коментирай

Финли

преди 6 месеца

Някакъв, тежки думи, но и верни. Понякога се питам дали днешният народ има нещо общо с тогавашния...Сигурно носим в себе си прилики, но явно е, че това, което ни различава, е нещо огромно и то ни пречи. Много са причините, различно е времето, различни са хората. Явно, не сме готови да родим водач. Дали защото не сме единни? А има ли народ? Някой беше казал, че когато протестират лекарите и хората са заедно с тях...Когато протестират миньорите и пак хората са на улицата с тях...Когато протестират учителите и пак всички са заедно...тогава вече става дума за народ. Може би е така...

Коментирай

Някакъв

преди 6 месеца

Скъпи, Родолюбци, Не слагам тежка диагноза на народа ни. Вижте, какво се случваше и в Русия. Как се появиха тези ,,петоколонници,, Докъде доведоха и украинския народ.. Нима Русия щеше да оцелее ,ако не беше се запазило едно здраво родолюбиво ядро.. Всичко беше подготвяно ,има толкова документи, изказвания , ,,клубове,, ,хм.. Почти ,,дълбоките,, успяха, ..но май планът се сблъска с ,,човечността,, с руското и въплъщение.. Та, аз съм за ограмотяването , което трябва да настъпи, дори то започна ,с пишещи, милеещи, ерудирани хора И не съм противник на Костадинов. Всеки глас и борба ,в името на интереса на българите ,заслужават подкрепа! Другото е мнителност, честонеподплатена.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.