БЪЛГАРИЯ ЗАКРИВА, ГЕРМАНИЯ ОТКРИВА ВЪГЛИЩНИТЕ МИНИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balgariya-zakriva-germaniya-otkriva-vaglishtnite-mini/117780 SvobodnoSlovo.eu
БЪЛГАРИЯ ЗАКРИВА, ГЕРМАНИЯ ОТКРИВА ВЪГЛИЩНИТЕ МИНИ

БЪЛГАРИЯ ЗАКРИВА, ГЕРМАНИЯ ОТКРИВА ВЪГЛИЩНИТЕ МИНИ 

ЕС давал няколко милиарда да унищожим въглищните си централи и да не ги конкурираме с цената на тока. Закриват Мариците както затвориха блоковете на Козлодуй. Искат да ни превърнат в изцяло безпомощен придатък, който съществува само с тяхното благоволение и ще загине, ако не се подчинява. Има и още една възможна причина зад натиска бързо да унищожаваме енергетиката си. Германия забранява отоплението с нафта и газ. Тя вече ликвидира атомните си електростанции и бе лишена от евтиния руски газ. Явно разчита да се грее на дърва и въглища, за което започна да възстановява закритите си въглищни мини. Добре, ама няма миньори, няма специалисти.

Като закрият Мариците и хората останат на улицата, някой услужливо ще ги уведоми, че разгеле в Германия търсят хора точно като тях. И те ще заминат да движат германските въглищни централи, а зад тях ще тлеят руините на нашата енергетика.

И на този трагичен фон властите бързат да пипнат евромилиардите и да си ги разделят, пък след тях потоп или пустиня, все им е едно. България щяла да загуби милиарди, ако не приеме плана, твърди Денков. Лъжа ! България ще спечели, ако запази енергийната си самостоятелност и отхвърли подаянията. Ще загубят управляващите и приближените им защото няма да могат да окрадат парите. Те увъртат и представят проблема само като социален, обещават на протестиращите пари и какво ли не - само да не искат отхвърляне на убийствения европейски план и да не им пречат да докопат милиардите.

( Из предаването “Не се страхувай” с Васил Василев, излъчено на 02.10.2023 г. по Евроком )

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.