Бащата на „Бързи, смели, сръчни“ не вижда добре, но продължава да пише

Зарадваха легендата с две нови отличия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bashtata-na-barzi-smeli-srachni-ne-vizhda-dobre-no-prodalzhava-da-pishe/111615 SvobodnoSlovo.eu
Бащата на „Бързи, смели, сръчни“ не вижда добре, но продължава да пише

Зарадваха легендата с две нови отличия

Около отминалия празник на писмеността, душата на тв легендата Кирил Писарски, бе стоплена от признание.

 

Създателят на „Бързи, смели, сръчни“, „При нас е весело“ и още куп предавания по БНТ, бе отличен за литературното си и журналистическо творчество. СБЖ го удостои със „Златно перо“, както и с медал за „70 години активна журналистическа дейност“.

Ветеранът бе удостоен и от още една институция – Съюза на българските писатели, които му връчиха специална награда за литературно творчество.

 

Радостните събития са импулс в пенсионерското битие на 89-годишния журналист. Въпреки влошеното му зрение, той продължава да пише разкази и епиграми, използвайки пишеща машина. Редовен сътрудник е на няколко пенсионерски издания.

 

Предаването „Бързи, смели, сръчни“ е на екран от 1969 до 1992 г. и се помни със състезателния дух на ученическите отбори. Водещ е Михаил Бъчваров – Бате Мишо, а председател на журито е Константин Жалов. Организационната и идейна подготовка на атрактивното детско шоу пада изцяло върху плещите на Кирил Писарски.

 

Той е и един от основателите на Спортна редакция. Автор, оператор и режисьор е на 36 филмови новели за деца и 65 телевизионни пътеписа.

Източник: Уикенд

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.