БЕЗОЧЛИВИ, БЕЗПАРДОННИ ТЪПИГЬОЗИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bezochlivi-bezpardonni-tapigozi/111014 SvobodnoSlovo.eu
БЕЗОЧЛИВИ, БЕЗПАРДОННИ ТЪПИГЬОЗИ

Бях на митинга пред Президентството. Яростта на събралите се нямаше предел. Тъпаните земетръсно биеха, но виковете на възмущение и погнуса ги заглушаваха. Гневът разтърсваше като електрически ток протестиращите и въпреки че митингът, който нямаше никаква придварителна подготовка, не бе многоброен, създаваше се усещане за вулканичен предупредитерен тътен, за връхлитаща буря, за пенести океански вълни. Рядко или всъщност никога не съм чувала такъв вълчи вопъл за разплата у нашия народ, не съм виждала такива вкоравени метални лица. Отвращението от предателската гнилоч е стигнало крайната си точка.

Синееше се от полиция и в хода на събитието притичаха и образуваха гъста жива верига още няколко десетки полицаи. Ужасът на политическата измет от яростния народ е неописуем.

На идване и особено на заминаване от Дондуков 2, шарлатаните правеха надменни непукиски гримаси, но вкараха лъскавите си возила дълбоко във вътрешния двор на Президентството и там се натовариха в колите, на завет от народната любов. Не им вдъхваше доверие даже плътният полицейски кордон. Особено предизвикателен бе джендърът Кокорчо - вече качен в автомобила, на сигурно място. Дребният мошеник-аферист, който ведно с амбулантния търгаш Киро, за две години се превърна в "елит", хвърляше през стъклото погледи на недосегаем римски патриций към крещящата "тълпа". 

Парвенюшки муцуни на нищожества, които се смятат богоизбрани и безнаказани! 

Румен Радев им е връчил мандата "с отвращение". С отвращение или без, въпросът е защо им го връчва? Конституцията го задължавала - не е вярно, Конституцията не дава власт на държавни изменници и фалшификатори на народния вот, а ги праща на съд. Престъпниците не отричат предателството си, цинично парадират с него, обещават да изпълнят разрушителните си закани веднага щом поемат управлението и ... президентът им връчва мандат.

Е, шляпва един шамар на хипертрофиралото им самолюбие. Но им дава власт над българския народ ( макар и условна за момента ) - и това е кърваво оскърбление за нас.

Нима шарлатаните сеферят Конституцията, за да ги третираме като мандатоносители по строги конституционни правила? Нима не е противоконституционна присмехулната им изповед, че без "ала-бала" никога нямаше да бъдат "втора парламентарта сила", а щяха да са на опашката ведно с ИТН ( смятам, че дори нямаше да се вмъкнат в НС ). Не е ли противокоституционна заявката им, че с всички "законни и незаконни" средства трябва да изритат настоящите шефове на службите и администрацията, не за да въдворят справедливост, а за да натикат свои пионки? Нима не е противокоституционна декларацията, че съгласуват всичко с "посолството" и всяка тяхна стъпка е под диктата и "закрилата" на чужди сили?

И на всички тия крещящи  противоконституционни действия, Републиката в лицето на държавния глава отвръща със стриктен  конституционализъм, макар и изплют през рамо?

Ако Кирчо, Асенка и Денка бяха убили човек и директно си бяха признали убийството, нямаше ли прокуратурата конституционно да иска депутатския им имунитет, да ги разследва и съди? А в случая иде реч за престъпен сговор за убийството на цял народ!

Неизповедими са тия конституционни "али-бали" спрямо субекти, уличили сами себе си в най-тежкото престъпление според Конституцията на РБългария - държавна измяна. 

Самото докосване на тия голи охлюви до папката с мандата, е унизително за България.

Кокорчовци отдавна бяха отпрашили - към някое тв студио или на вечерна пица с кристали - а хората продължаваха да мятат проклятия подир тях. Не се разотиваха. Чакаха някаква надежда. Уговаряха си среща в 8.30 в сряда пред парламента. Или заставаха пред камерата на NOVA, чийто мисири бяха довтасали да се поразвлекат с гнева и безизходицата на българите - да ги окарикатурят и да изопачат думите им в лакейските си подобия на политически предавания.

Милена Върбанова

8 Коментара

Да служа на народа и отечеството си

преди 10 месеца

В Конституцията не е предвидено , че някога би могло да трябва да се връчи мандат на лица,към които има обвинение в държавна измама( кой би си и помислил някога за такова нещо)! Нека юристите си кажат мнението дали има текст в нея,който ( по пътя на тълкуванието, несъвместимост, изключване и т.н.) премахва задължението на Президента да връчи мандат при тези обстоятелства.

Коментирай

moitoi

преди 10 месеца

Специалният пратеник и координатор на Центъра за глобално ангажиране на САЩ, Джеймс Рубин, ще посети България през настоящата седмица, съобщи Държавният департамент на САЩ. Според съобщението мисията на Рубин е "да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията".... Поредният евр-американски СПЕЦИАЛИСТ!!! This is the Balkans, NOT HAITI !!!

Коментирай

юрист

преди 10 месеца

Ако Радев не беше връчил мандата веднага щяха да започнат процедура по предсрочно отстраняване на президента за нарушаване на Конституцията. На този етап Радев е единствената ни надежда и нямаше как да рискува да изгуби поста си и да ги остави да правят каквото си искат. Тук грехът е на Гешев. Хубаво започна проверка за държавна измяна, но нямаше пречка да задържи лидерите на ППДБ в условия на неотложност, а после да иска сваляне на имунитета им. Когато в управлението на държавата са се наместили престъпници, представляващи висока обществена опасност, трябва да се действа в условия на форсмажор. Гешев не го направи и върза ръцете на Радев, който беше длъжен да им даде мандата.

Коментирай

Иванов

преди 10 месеца

Браво на Милена, че и на мнението на Юриста. Явно нещата у нас не вървят, както са очаквали нашите 'стратегически" господари, та пращат нови хора и нови пари към подлогите. За сега се оказахме макар и малък народ, не толкова тъп, колкото са си мислили за нас. Не се ваксинирахме така масово, както го направиха "умните нации" начело с евреите. И сега, когато се отчете, че смъртността на ваксинираните е далеч по- голяма от тази на неваксинираните излиза на яве сатанинското начинание на Запада. Не искаме и да участвуваме в една братоубийствена война, тази в Украина, която става все по ясна война за запазване на световната хегемония на брадърите. На този фон изпъкват все по ярко всички платени подлоги, както и продажните медии, които нямат читатели, нямат и доходи и висят на парите от синегрията.

Коментирай

Иванов

преди 10 месеца

Четете и "Скандално" бе хора, невероятни материали намерени незнам как и поднесени на истински читатели. Всяка дума в тях е и бисер. Авторът на сайта, пловдивчанин, се откроява великолепно на фона на цялата ни медийна дивотия. Има бе , има много умни българи, такива, които повдигат ежедневно националното ми достойнство.

Коментирай

Мишо

преди 10 месеца

Ама Върбанова, вЕрно си зомбирана, като психодесен, евролиберален планктон!

Коментирай

Мишо

преди 10 месеца

Върбанова, хващай влака за Враца.

Коментирай

Мишо

преди 10 месеца

ПП яхнаха протеста срещу Румен Радев, както се и очакваше. Опитват се да изперат крайно загнилия си имидж. Късно, либе, за китка... А и се чудя, знаят ли някои от присъстващите срещу кого и какво протестират. "Мутри вън", развява се тениска с този надпис. Аз малко се обърках - как вън, бре, нали с тея "мутри" искате да правите правителство. Интересен е и плакатът, кой гласи, че са гласували за Радев - факт, който дълго време поддръжниците на ПП/ДБ отричаха. Освен ако някой не мисли, че това е плакат на някой гласоподавател на БСП. п.п. спокойна съм, че Настимир е там, без него никоя партия няма да е същата Виктория Георгиева

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.