Благодетел нахрани бедни и бездомни с агне, козунак и яйца

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/blagodetel-nahrani-bedni-i-bezdomni-s-agne-kozunak-i-yayca/133182 SvobodnoSlovo.eu
Благодетел нахрани бедни и бездомни с агне, козунак и яйца

Бизнесменът Мартин Мартинов, който е собственик на ресторант в центъра на София, за поредна година организира почерпка за хора без дом, бедни и пенсионери, които не могат да си позволят месо и лакомства за празниците.

"Сумата от 8350 лева, която постъпи в сметката на нашата фондация "Подаръй ръка" преди празниците, беше похарчена за закупуване на агнешко месо, козунаци, яйца. Дал съм пълен отчет, до стотинка, и поименно са споменати всички дарители. Сготвихме и дроб сарма към печеното. Благодаря на онези наши приятели и съмишленици, които ни помагат и отделят от залъка си, за да може да зарадваме най-уязвимите хора в обществото. Даряват както хора с възможности, така и съвсем обикновени хора, които на ръка ни носят по пакет боб, олио или захар. Да откъснат от своя залък, макар те самите да са на ръба на мизерията - представете си колко добри хора има в България", заяви пред "Труд news" Мартинов.

Той неведъж е споделял, че на опашката за храна често може да се видят пенсионирани учителки, артисти от миналото и дори учени от БАН. 

"На улицата може да остане абсолютно всеки. Съдби различни, всеки носи своя кръст. Някои са изгонени от децата си, други са пропиляли всичко, трети мизерстват и гладуват - буквално", споделя Мартинов от "Подай ръка".

Организацията на ресторантьора има ежегодна кампания, която по традиция стартира всяка есен. От октомври, та чак до пролетта, Мартинов лично запретва ръкави и готви в собствения си ресторант. После излиза и раздава топъл обяд в центъра на София всеки ден. 

trud.bg

4 Коментара

Милчо

преди 1 седмица

Има още и свестни...Господ здраве да му дава.

Коментирай

Реалист

преди 1 седмица

Без да се хваля, но всяка година отвреме навереме, когато мога, купувам храна и я оставям на пейките в квартала, след час-два хора я вземат... Трябва да се помага, и не само по празници, никой не знае какво го чака. Бог да пази добрината в сърцата ни! Наистина се питам как заспиват онези, дето ни "ръководиха" през последните 30 години!?

Коментирай

ввввиви

преди 1 седмица

Кога ще прочетем, че някой политик е дарил пари и е организирал подобна акция?

Коментирай

ДаниД

преди 1 седмица

Питат ме защо не празнувам Великден.Първо -кой от двата,щото Той,оказва е възкръсвал два пъти,ей така за угода на различните попове от различните църкви.Второ -какви християни сте вие,които "празнувате" възкресението Му с кръвта на невинни бебета.Дам,агънцата са четирикраки бебета!Това е примитивизъм на ента степен.Мразя празниците ви,мразя езическите ви обреди,изпълнени със страданието на стотици хиляди живи,чувстващи същества.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.