ДЯДО НАУМ С ГЛУПАВО И НЕВЯРНО ПУБЛИЧНО ИЗЯВЛЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dyado-naum-s-glupavo-i-nevyarno-publichno-izyavlenie/117105 SvobodnoSlovo.eu
ДЯДО НАУМ С ГЛУПАВО И НЕВЯРНО ПУБЛИЧНО ИЗЯВЛЕНИЕ

 

Русенският владика дядо Наум доста късно се включи в дискусията за руските шпиони. Изчака да види кое как е и какво ще наредят от кораба-майка. 

Включи се с изявление, което е хем глупаво, хем невярно.

Изразът "Руската църква е българска" е тъп, и ми прилича на надписа от едно време по пенсионерските клубове "Турското кафе е виетнамско", ако помните.

Освен това, дядо Науме, собственик на Руската църква и терена под нея, съгласно Нотариален акт # хххххххх от 1997 г., регистриран от Нотариус на Софийския районен съд, е... Посолството на Руската Федерация в Република България, а през 1952 г. храмът „Св. Николай Чудотворец” е получил статут на Подворие – пълномощно представителство на Патриарха на Москва и цяла Русия, по силата на което този храм е структурно подразделение на Руската православна църква, тя в случая не е "странично лице", както не знам защо я определяш ти.

По-добре е, дядо Науме, да кажеш какво мисли по въпроса шефът ти, офицерът от Шесто управление на ДС агент Симеонов, сега патриарх Неофит, а не какво мислиш ти.

акад. Петър Иванов

1 Коментара

Борис

преди 7 месеца

Корабът-майка нареди-цялата агентура на ДС,а сега на ЦРУ,наречена свети синод на БПЦ да се включи в ликвидирането на Руско-Българското духовно единство!Т.Н патриарх,не ща да му споменавам името,с еднакво наслаждение на времето донасяше на ДК,а сега на Козяк!АНАТЕМА!ИЗЧАДИЯ АДОВИ!!! З,да се влючи в ликвидирането на бълг

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.