Елена Йончева: Брюксел ще допусне ли Черноморският регион да стане военна зона

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/elena-yoncheva-bryuksel-shte-dopusne-li-chernomorskiyat-region-da-stane-voenna-zona/54803 SvobodnoSlovo.eu
Елена Йончева: Брюксел ще допусне ли Черноморският регион да стане военна зона

"Европейският съюз беше мечта на поколения - една общност, която ни гарантира мир, свобода, просперитет. Днес обаче позволихме да се настани съмнението. Съмнението - дали Брюксел се бори за интересите на европейските граждани."

Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург.

"Придържане към политиката на стратегическа автономия, създаване на независим съюз е пътят към мира. Милитаризация на част от нашия континент е пътят към разрухата. Той води към ескалация и бъдещи конфликти", посочи Йончева.

"Днес нашите американски партньори разглеждат два законопроекта, в които предлагат нова стратегия за Черноморския регион. Предвижда се установяване на постоянно военно присъствие в Черно море. Поставя се под съмнение валидността на конвенцията от Монтрьо, която ограничава военното присъствие на страни извън региона", подчерта Йончева.

"И днес не чуваме каква е позицията на Брюксел. Има ли въобще позиция, стратегия. Ще допусне ли Черноморският регион да стане военна зона и така да превърне целия Европейски съюз във военновременна територия", попита Елена Йончева.

https://eurocom.bg/

1 Коментара

Добър ден

преди 1 година

Ами време е да разберете жестоката истина, че ЕС работят за същите сатанисти, които управляват Америка. Целта е геноцид. Бил Гейтс отдавна го каза, че ще намалят населението с ваксини, кризи, глад, войни...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.