ГЕШЕВ, ИЗПЪДЕНИЯТ:  ПАК СЪЩОТО, САМО ЧЕ МАЛКО КОНСЕРВАТИВНО, ХРИСТИЯНСКО, СЕМЕЙНО И... МИЛИЦИОНЕРСКО

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/geshev-izpadeniyat-pak-sashtoto-samo-che-malko-konservativno-hristiyansko-semeyno-i-milicionersko/112733 SvobodnoSlovo.eu
ГЕШЕВ, ИЗПЪДЕНИЯТ:   ПАК СЪЩОТО, САМО ЧЕ МАЛКО КОНСЕРВАТИВНО, ХРИСТИЯНСКО, СЕМЕЙНО И... МИЛИЦИОНЕРСКО

ГЕШЕВ, ИЗПЪДЕНИЯТ: 

ПАК СЪЩОТО, САМО ЧЕ МАЛКО КОНСЕРВАТИВНО, ХРИСТИЯНСКО, СЕМЕЙНО И... МИЛИЦИОНЕРСКО

Братя, създаде се ново тъпо нещо.

То се казва движение, значи по дефиниция е преместване на тяло нанакъде, не е политическа партия, по закон тя е сдружение, значи не може да участва в избори, не е политически субект, не го знам тогава това нещо какво е, движение.

Движат се нанякъде, кой? ми Иванчо Гешев на бяла коня, Нидялко, някоя си Мара Карагьозова, добруджанката Деничка с многото дипломи от вдички континенти, баща ѝ, чичо ѝ, баба ѝ Николинка, а също така и някоя си там г-жа Роджърс, аууу! нея не я знам откъде е, всички те са каймакът на движението. 

А зад тях се движат двама-трима простосмъртни граждани.

Щото това движение е гражданско. 

Ама то хем е гражданско, хем е патриотично. Известно е какво казва руснакът Михаил Салтиков-Шчедрин: "Когда начинают говорить о патриотизме, знай: кто-то где-то что-то украл", в нашия случай кто-то (някой ) съзнателно не е разкрил, кой, къде, какво и как е откраднал, а покрил крадците, и не е дал косъм да падне върху главите им.

Патриотичното гражданско движение не е обикновено такова, то е консервативно-патриотично движение. 

Какво е консервативен патриотизъм знаят само във ВИПОНД и в БАН, дето е бъкано с агенти на ДС, с те знаят всичко.

И Гешев знае всичко за всеки в България, както сам се похвали, ама не може да го докаже, кофти.

Освен това въпросното ново движение било "основано на християнски и семейни ценности", което означава, че за милиционерщината тези ценности са отделни, различни, няма семейни хритиянски ценности, нито има християнски семейни такива, което далеч не е така. 

В Св. Библия пише: "Ако някой не се грижи за себе си и най-вече за тези от своето семейство, той отрича вярата и е по-лош от невярващия. (1 Тимотей 5:8). Виждате ли връзката на едните с другите ценности?

Названието "Справедливост ЗА България". Иванчо, е тъпо, издава неграмотност. 

Така поднесено то прилича на слоуган, девиз, боен вик, а в съдържателно отношение изглежда като настойчива молба, искане, молитва, надежда, вопъл. 

Напомня "Форца Италия" и "Напред. България!" на шегобиеца женкар-хубавец Батето. 

Звучи някак международно, георгимамалевски. 

Отправено е към някого извън България, най-вероятно зад океана, или пък към самия... Господ Бог, за чийто инструмент Гешев скромно се беше самоопределил. 

Вероятно изпъденият прокурор е искал да каже "Справедливост В България", ако имаме предвид заканите му да бори у нас мафията и бандитите-крадци, дето ги беше така обикнал, ама те го изпързаляха, и го изхвърлиха от сладката му службица, дето го назначи Шиши, като..., айде да не казвам като какво го изхвърлиха, в контейнера пред блока с всякакъв политически и неполитически боклук. 

Предлогът "за" е доста по различен от предлога "в", мойто момче, ама кой да ти каже, ей тези загубени учителки в с. Мирково навремето!

Освен това да знаете от мен, братя, че ако някой ползва клишета като "от осанна до разпни го", ако някой разпенено бръщолеви за европейски и всякакви други ценности, без да знае нищо за нито една от тях, и споменава под път и над път "добруването на нашите родители" и "бъдещето на децата ни", този човек е... мнооого прост.

С една дума нищо ново под слънцето.

Простотия, суета на суетите и празно гонене на вятър.

                    акад. Петър Иванов

 

Четете моите текстове! 

Търсете и купувайте моите книги тук: tornadobg.com!

1 Коментара

Мишо

преди 10 месеца

Щото ти си много Убав, другарю "академик" от БАНИ! На всяко гърне - "компетентна" мерудия.... ГешОв не е цвете за мирисане - милиционер по образование, душа и манталитет, но поне е вече безопасна игла, но "експерти" като теб са жива напаст!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.