Изкопът край дюните между Несебър и Равда е незаконен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izkopat-kray-dyunite-mezhdu-nesebar-i-ravda-e-nezakonen/44278 SvobodnoSlovo.eu
Изкопът край дюните между Несебър и Равда е незаконен

Изкопът край дюните между Несебър и Равда е незаконен. Това стана ясно от думите на директора на екоинспекцията в Бургас - Павел Маринов. Изкопът е направен от Държавно ловно стопанство Несебър, предаде БНТ.

През уикенда бяха подадени сигнали, че тежка техника е унищожила част от защитените природни образувания. Местността е защитена от два закона и там са недопустими такива действия.

"Не трябва да се правят изкопи, ровове, забранено е, това е нарушение, пясъкът е част от дюните. Целта е била защитен механизъм да се прекрати достъпът на АТВ-та и моторни превозни средства в района на дюните, но това не отговаря на предписанията", заяви пред БНТ Павел Маринов, директор на РИОСВ - Бургас.

Той подчерта, че всичко трябва да бъде възстановено по най-бързия начин в максимална степен, като ще бъдат наложени и административни мерки.

БНР

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.