Къде си български дух?!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kade-si-balgarski-duh/123399 SvobodnoSlovo.eu
Къде си български дух?!

"Трябва да гледаме историята като пример, който ни показва докъде може да доведе политиката на изкупителната жертва, на насаждането на омраза и изключването.Макар историята никога да не се повтаря, има ситуации и политическа риторика, които показват сходства".Думи на Александер Ван дер Белен по повод годишнината от Кристалната нощ през 1938г.- едно от най-мрачните и кървави събития в новата история на Германия и Австрия.

Тогава са разграбени и опожарени 191 синагоги, от които 76 биват напълно унищожени, както и 815 магазина, принадлежали на евреи. Около 30 000 евреи са арестувани и изпратени в Дахау и други концентрационни лагери, а 40 души са убити.

Всичко започва с пропагандата на Йозеф Гьобелс да прехвърли на евреите вината за загубата на Първата Световна война и последвалата след това опустошителна финансова криза, при която германската марка се обезценява дотолкова, че един хляб струва чувал с пари.

Евреите са изкупителната жертва на фашизма.

 

Днес е Русия.Санкции от 2014, санкции от 2021год.Жестока цензура, забрани , ограничения.Рушим паметници.Заличаваме история.Истерия по повод интервю на руския посланик в БНР.Скоро ще издигнем разпятия за журналисти.

Дори Пилат Понтийски е питал народа.

България се превръща в нацистка държава, ръководена от чужди сили, за които сме вилает.

Живеем една от най- срамните страници в българската история!Партиите примъцват по нещо, колкото да натрупат точки, но и да не загубят властта си.При евентуални избори не се знае как ще присъстват в парламента.

Страх.

Мрак.

Фашизъм.

Къде си български дух?!

Румяна Ченалова

2 Коментара

Ивйло Кирков

преди 4 месеца

Заглавието е "Къде си български дух?!". Бих предложил в подобни случай да се обръщаме И към стария Звателен падеж в Старобългарския и в Черковно-славянския език: там "х" преминава в "ш". Например: душа - душо, дух - душе (колкото и необичайно да ни звучи сега).

Коментирай

Медо

преди 4 месеца

Ивйло, първо се научи да си пишиш името. Навярно си доцент, йорист. Звателен падеж...от такива доценти младежите са неграмотни. Току-що изтриха поста на Ченалова и моя коментар в "свободно слово". Започва се тотална цензура. "ХОРА, БДЕТЕ!"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.