“Кралицата на винетките” отива в миналото. ПП-ДБ иска намаляване на комисионната за продажба

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kralicata-na-vinetkite-otiva-v-minaloto-pp-db-iska-namalyavane-na-komisionnata-za-prodazhba/125032 SvobodnoSlovo.eu
“Кралицата на винетките” отива в миналото. ПП-ДБ иска намаляване на комисионната за продажба
Току-що внесохме отново отхвърленото преди седмици предложение на ПП-ДБ за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки от 7% на 3%. Досега 7% потъваха в джобовете на посредник, а предложението на Б. Божанов (ПП-ДБ) да намалим процента на 3% не се възприемаше. Няма пазарна логика оператор да прибира 7% от цената на всяка винетка. Предстои да се гледа в комисия и пленарна зала.
Това написа депутатът Ивайло Мирчев във профила си в социалната мрежа X.

Предложението излиза на дневен ред в момент, в който името на Станислава Арнаудова, наречена “Кралицата на Винетките” отново излезе на дневен ред. Разследване на BIRD я свърза с продажбата на имот за рекордна цена, свързван с “Продължаваме Промяната” и филма, която попада под офшорка, свързвана от разследващия сайт с финансовия министър Асен Василев. 

Твърди се, че Арнаудова е привилегирован посредник, който прибира по 7% от всяка винетка.

До момента Асен Василев не е коментирал твърденията, че стои зад офшорна компания и не декларира доходи. Въпросът предизвика брожения в пленарна зала между опозицията и премиера акад. Николай Денков.

1 Коментара

JPG

преди 3 месеца

явно имат много време за губене

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.