МВР: Камери са заснели извършителя на вандалския акт срещу паметника на граф Игнатиев във Варна

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mvr-kameri-sa-zasneli-izvarshitelya-na-vandalskiya-akt-sreshtu-pametnika-na-graf-ignatiev-vav-varna/124893 SvobodnoSlovo.eu
МВР: Камери са заснели извършителя на вандалския акт срещу паметника на граф Игнатиев във Варна

Множество записи от камери са иззети от мястото около бюст-паметника на граф Николай П. Игнатиев във Варна, който стана обект на вандалска проява тази нощ, съобщи пред медиите зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов, съобщава БТА.

На записите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след полунощ. Около 45 минути по-късно той се оттегля по пешеходната алея към Морската градина, уточни Михов.

Лицето на извършителя обаче не се вижда. 

В полицията е сформиран екип, който е извършил оглед на произшествието. Образувано е досъдебно производство и е уведомена прокуратурата, съобщи комисар Михов и изказа мнение, че извършителят ще бъде разкрит. 

Бюстът на граф Игнатиев, който е отделен от постамента, е прибран на сигурно място и ще бъде възстановен в най-кратки срокове, каза Антония Йовчева от дирекция „Култура и духовно развитие“ в Община Варна. Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан натиск, вероятно с лост, но не са повредени детайлите по постамента. Йовчева припомни, че сигнал за инцидента е подаден от гражданин тази сутрин около 9:00 часа към дежурния служител на Община Варна. 

Това не е първото посегателство върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди десет месеца той бе залят с боя. Тогава извършителят бе задържан за часове и предаден на съд.

trud.bg

4 Коментара

rusnak

преди 3 месеца

Някои кръгове упорито искат да запалят територията и ще го направят, но им е бедна фантазията какво ги чака...

Коментирай

darkaveng

преди 3 месеца

Редно е въпросният идиот, навярно евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, да бъде поставен на постамента поне за 15 дена! Нека людете видят лицето на "либералните идиоти", управлявани от посолствоТО! Анадънму?👹

Коментирай

Нюз пейпър

преди 3 месеца

Единствения вариант за подобни субекти - три месечен курс в редиците на чеченския лагер за обучение "Ахмат "- след това стават като нови ! И ще научат между другото, кой е Граф Игнатиев .

Коментирай

Редно е

преди 3 месеца

МВР Варна да дава дежурства по три патрула от началниците, чисто голи върху постамента за по три часа поне три седмици, само за тъпотията, че заподозреният се е оттеглил в посока към Морската градина от мястото, което е поне на километър от нея.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.