На вниманието на Инспектората към ВСС и Главния прокурор: ОЩЕ ЕДИН ОРТАК НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ ОТЪРВА АРЕСТА! КОЙ АПЕЛАТИВЕН СЪДИЯ ВЗЕ 200 БОНА ДА ПУСНЕ СИНА НА СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ, ЗАКОПЧАН ЗА ТЕЖКО УБИЙСТВО?

Очаква се до дни съучастникът на Петър Александров – Александър Кинов да поеме вината за бастисаната и приготвена за изгаряне жертва, и така да отърве банкерското синче от зандана

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-vnimanieto-na-inspektorata-kam-vss-i-glavniya-prokuror-oshte-edin-ortak-na-dzheyhan-ibryamov-otarva-aresta-koy-apelativen-sadiya-vze-200-bona-da-pusne-sina-na-stoyan-aleksandrov-zakopchan-za/144790 SvobodnoSlovo.eu
На вниманието на Инспектората към ВСС и Главния прокурор: ОЩЕ ЕДИН ОРТАК НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ ОТЪРВА АРЕСТА! КОЙ АПЕЛАТИВЕН СЪДИЯ ВЗЕ 200 БОНА ДА ПУСНЕ СИНА НА СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ, ЗАКОПЧАН ЗА ТЕЖКО УБИЙСТВО?

Очаква се до дни съучастникът на Петър Александров – Александър Кинов да поеме вината за бастисаната и приготвена за изгаряне жертва, и така да отърве банкерското синче от зандана

Скандален слух за взети 200 хиляди лева от апелативен съдия и половин милион, предложени на наблюдаващ прокурор за да прецизира обвинението обикаля упорито Съдебната палата от 12 септември т.г. насам. На въпросната дата тихомълком, на фона на шумното му задържане, предсрочно от ареста, където пребиваваше за извършено от него убийство и с меко казано странни мотиви бе пуснат синът на покойния банкер и бивш финансов министър Стоян Александров. Първородният му наследник Петър Александров бе задържан в първите дни на януари 2024 г. по обвинение за жестокото умъртвяване в съучастие с Александър Кинов на 49-годишния Кирил Русев, с когото имали неуредени финансови отношения. Александров и Кинов имат и обвинения за отвличане на жертвата си приживе.

 

Убийството, за което тепърва ще разказваме в следващите редове, е извършено по особено мъчителен и жесток начин, като същото е съпроводено и с отвличане, а в последствие и с прикриване на следите. Арестът на Александров-младши бе извършен с достойна за адмирации бързина от страна на МВР. Но с похвалите до тук.

Въпреки наглед “нарисувания” случай, прокуратурата месеци наред се прави на разсеяна да внесе обвинителния акт в съда. По делото не се работи интензивно, въпреки задължението за работа с приоритет на делата със задържани лица. Това дава формална предпоставка на защитата на сина на Малката Секира през септември т.г. да иска промяна в мярката и пускането му под домашен арест с мотив, че (видиш ли), убиецът нямало опасност да извърши друго престъпление или да влияе на свидетели и съдът се съгласява. Отделен е въпросът, че за престъпление като убийството, което предвижда наказание лишаване от свобода повече от 10 години, съгласно чл. 63, ал.2, т.3 от НПК максималният срок за престой в ареста преди внасяне на обвинителен акт в съда е не 8 месеца (както се полага за престъпления от сорта на злоупотреба с еврофондове), а цели 18 месеца – какъвто е и случая Александров – младши, като това време е законодателно предвидено именно, за да може държавното обвинение да се подсигури с железни доказателства. Още по – страничен е въпросът, че за далеч по – леки престъпления, по които също не се работи, подобни аргументи не се възприемат от съда, напротив дават се указания на наблюдаващия прокурор как да работи по-ритмично.

 

Любопитен момент в цялата сага е, че обвиняемият Петър Александров бил скрит съдружник не на кого да е, а на прясно задържания аферист Джейхан Ибрямов. Двамата държали една от най-знаковите борси за хранителни стоки във Варна през фирмата ТБК 2017 ЕООД, която Александров придобива през лятото на 2023г.. Борсата преминава в собственост на Александров и Ибрямов от ръцете на небезизвестния Сали Табаков – бивш шеф на ДПС в морската столица и първият публично разкрит от Комисията за противодействие на корупцията дерибей, арестуван за злоупотреби с обществени поръчки, в чиято къща бе открита тайна стая, натъпкана до върха със злато и кеш пара. Табаков от своя страна притежавал борсата в “съдружие” с не по-малко скандалната банкерка Петя Славова след като приватизират бивш държавен завод. В един момент двамата решават да завъртят едни пари като прехвърлят тържището на Джейхан, като сделката е финансирана от банката на Славова. За да не лъсва мъжът на “гладуващата” Биршен Ибрямова с името си, дружинката слага като формален собственик сина на Стоян Александров, чиито топли връзки с Ахмед Доган приживе бяха публична тайна. Нещо повече – банкерът дължи цялата си кариера и натрупването на несметните си богатства именно на “почетния” земеделец от с. Дръндар, припомнят запознати с житие-битието им.

 

Финансирането на сделката, както споменахме, става с отпуснат щедро кредит от банкерката Петя Славова, която чрез обезпечение слага ръка върху борсата, пазейки я от неуравновесения Александров младши.

 

В магистратските среди се коментира усилено, че един от мотивите на Апелативния съд за меко казано странното пускане под домашен арест на сина на Стоян Александров (за когото, пак повтаряме – е задържан по обвинение в убийство по особено жесток начин и отвличане и при наличието на обилни доказателства и за други престъпления) дни преди старта на предизборната кампания, бил ангажиментът на Петър Александров да бръкне в дълбоката хазна на покойния си татко, за да финансира купуването на гласове за Ибрямов и останалите отцепници, лоялни на Доган.

 

Но нека не се отклоняваме от основната тема на днешното разследване. Източниците ни твърдят, че дни преди Апелативният съд в състав:  председател Димитър Фикиин и членове Вера Чочкова и Стефан Милев да изпратят Петър Александров да си пуши пурите в луксозното имение, макар и с гривна на крака, точно общата му фирма с Джейхан Ибрямов и Сали Табаков ТБК 2017 ЕООД отпуска “заем” на дружеството “АФ Консулт” ЕООД, представлявано от Нина Александрова (майка на Петър и вдовица на Стоян Александров) в размер на 200 хил. лв. След това сумата е изтеглена в кеш от “АФ Консулт” ЕООД и ако вярваме на слуховете, е потеглила към ключов апелативен съдия, ангажиран да осигури “домашния арест”. Друг е въпросът, че договорът за “заем” е разписан лично от Петър Александров, а не от негов пълномощник, докато е бил задържан под стража в следствието.

 

Което изцяло обяснява абсурдните доводи, с които магистратската тройка разрешава освобождаването му от ареста. Съдът констатира, че “от март досега разследването на престъплението се води мудно и неритмично и има  неоправдана пасивност на процесуално-следствените действия”. Накратко – заради помайването на прокуратурата в лицето на наблюдаващ прокурор Ангел Попколев, апелативните съдии отсъждат по Сталински: “Няма човек в ареста – няма проблем”. Определението но САС не подлежи на обжалване и протест.

 

За да не остава публиката в неведение защо все пак беше арестуван Александров-младши, сме длъжни да припомним, че навръх Ивановден т.г., синът на Малката Секира, заедно с авера му и съпроцесник Александър Кинов бяха обвинени в отвличането и убийството на Кирил Русев, който е имал финансови задължения към Петър Александров и баща му в размер на над 200 000 лв.

 

Двамата мъже са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта на 5 януари 2024 г., след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил положен там с фалшиви документи. Моргата пък работела с погребалната агенция на Александър Кинов, за който тепърва ще говорим в настоящата статия. В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия като на граничните власти са показали документите на убития. По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

 

Наши източници от столичната ул. “6-ти септември” допълниха, че убийството е извършено с особена жестокост. Още при вкарването му в къщата на ужасите, находяща се в столичния кв. Надежда на адрес ул. “Железен мост” 28, която Александров отнема от друг длъжник на баща си, свързан с аферата “Опицвет”, Русев бива прострелян в крака и умишлено оставен със силно кръвотечение. Докато жертвата се молела за пощада, банкерският син произвежда втори изстрел, този път в гръдния му кош, който отново не го убива, а го оставя да агонизира с часове, завършвайки земния си път в адски мъки и буквално, наблюдавайки собствения си край. След това съучастниците увиват тялото му в найлони, за да го закарат в моргата с документи на човек, починал от КОВИД 19.

 

Дали от глупост, дали под въздействие на забранени вещества, но Александров и Кинов не само, че не се отървават от кървавите чували, дрехите и портфейла с документите на убития Русев, а ги държат във возилото и пътуват с тях до Сърбия и обратно към България, докато ченгетата ги спипват буквално “на калъп” с уликите и изобилно количество ДНК.

 

Тялото пък е преместено с помоща на трети съучастник на име Валентин, който е родом от Враца и е близък с Кинов, но за да не пречим на раследването защото престоят още арести на съучастниците в това тежко престъпление, фамилията му ще запазим в тайна.

 

Още по-фрапиращ е фактът, че деюре и дефакто, Петър Александров сам се е явил пред полицаите от столичното 6-то РУ на СДВР. Там той е бил извикан формално “за справка”, но дълбоката причина е, че разследващите са засекли как той и Кинов са излезли в Сърбия като Кинов се е легитимирал с личната карта на убития Русев, а се връща със своята. Така бързо сглобяват пъзела и установяват тяхната съпричастност, още повече, че майката на покойника е декларирала, че последната среща на мъртвия й син е била именно с Александров. В потвърждение на казаното, джипът модел Audi Q7 на Александров, с който той се явява пред униформените, още може да бъде видян на паркинга на “шесто”, твърдят информаторите ни.

 

За да сме докрай изчерпателни ще отворим скоба, че Кирил Русев се свърза преди 8 години с журналисти и разказа за лихварска дейност, която развива Стоян Александров. Тогава Александров е на ръководна позиция в банка и посредством служителите на банката предлага на бизнесмени в нужда да им дава заеми. Тези заеми обаче не са от банката, а от лични средства. Лихвите са огромни и са скрити в официално подписани договори.

Русев се подписал, че получава 306 800 долара. Той обаче твърди, че Александров-старши му превел по банков път едва 260 000. Подписали и запис на заповед за 40 000 долара. За да гарантира, че ще върне парите, Русев ипотекирал пред нотариус игрална зала с бар в полза на бившия финансов министър. Така освен обезпечение, гарантиращо заема му – ипотекиран недвижим имот, както и запис на заповед за 40000 долара, Александров се подсигурява и със скандалната лихва от 46 800 долара.

Русев не успял да му върне парите и по бързото производство частен съдебен изпълнител обявява за публична продан ипотекирания му имот. На търга се явява единствено Стоян Александров и го купува. А цената е двойно по-ниска от експертните оценки, доказва с документи длъжникът.

Заради лихварската си дейност приживе Стоян Александров се сдобива с тежко обвинение от Софийска градска прокуратура, но до съд не се стига, поради неговата смърт.

 

И така стигаме до съучастника на Петър Александров – Александър Кинов. Той е бос на частната погребална агенция и планирал с подправени документи да даде трупа на разстреляния Русев за кремация, унищожавайки следите от престъплението. Същият по настоящем търка наровете в следствието и не беше освободен под домашен арест, за разлика от богатия си авер. Очевидно за него разследването „не върви бавно“.

 

Нещо повече – от няколко независими източника получихме информация, че Александров уговарял Кинов да поеме изцяло върху себе си вината за убийството на Русев, макар дефакто стрелецът да е точно банкерският син, а “гробарят” е бил просто наблюдател и помагач. Срещу обещание за месечна “издръжка” докато е зад решетките, която щяла да се дава на съпругата и детето му, той трябвало да излежи наказанието, с уговорката, че Петър Александров щял да задейства връзките си в съда и прокуратурата, за да му издейства минимална присъда.

 

Вода в мелницата на подобна хипотеза налива и фактът, че Кинов е длъжник на Александров и е усвоил заем в размер на шест цифрена сума. Сега той бил получил уверение, че ще му бъде опростен ако поеме вината върху себе си. Още повече, че пистолетът, с който е извършен разстрелът на Русев още не е открит, което допълнително дава опция за подобна интерпретация на престъпната сцена.

 

Наши източници от средите на разследващите пък коментираха, че предстояло освен Кинов, до дни да бъдат арестувани и други помагачи, които към момента не са задържани, но са били посочени като ангажирани към ужасяващото деяние.

 

Очаквало се буквално до дни адвокатите на Александър Кинов да поискат клиентът им да даде обяснения, като в тях поеме вината върху себе си и по този начин разсее тъмните облаците над главата на Александров – младши, тъй като държавното обвинение ще бъде „принудено“, но „подплатено“ да прекрати частично наказателното производство срещу Александров – младши, твърдят наши източници от магистратското и адвокатско съсловие. Ако това се случи, банкерското синче, ортак на Джейхан Ибрямов със сигурност ще се раздели не само с проследяващата гривна на крака си, но и ще остане без каквато и да е мярка за процесуална принуда, тълкуват запознати със съдебните потайности.

 

Ако прокуратурата и съдът не са открили аргументи да оставят сина на Малката Секира в ареста, ще представим на вниманието им няколко факти. Споменаваме ги телеграфно, т.к. екипът ни не успя да разговаря с нужния брой източници, които да дадат безспорни доказателства до редакционното приключване на материала, но все пак си струва да ги изкараме на показ.

 

Наши информатори от ъндърграунда издадоха, че веднага след излизането си под домашен арест, Петър Александров е издирил личните номера на ключови съдебни експерти, ангажирани с разследването на убийството, и е упражнил телефонен терор в буквалния смисъл на думата над тях, включващ принуда и предлагане на подкуп, но най-вече заплахи за здравето и живота им ако откажат да променят заключенията си в негова полза.

 

Тук е мястото да отбележим, че банкерският син бил публично известен с меко казано неуравновесения си нрав, а наличието на почти неограничен финансов ресурс го правело неконтролируем и откровено опасен. За това са готови да свидетелстват десетки лица, изпатили си от гнева му. Прочее служители на служба КОС към МВР в миналото също са отказвали да му издадат разрешително за носене на оръжие именно с мотив, че макар абсолютно вменяем, Петър Александров е крайно агресивен. Думите на един от униформените били: “На теб и за прашка не бих ти разписал разрешително.”

 

Източници от полицейските среди пък неофициално издадоха, че Александров е заплашвал с убийство бизнесмена Жельо Ганчев, собственик на фабриката за пюрета “Ганчев”. Мотивът бил неуредени финансови отношения в общото им дружество „КРАМЕКС“АД, където Ганчев бил основен акционер. Сигналът за готвеното покушение бил толкова сериозен, че патрулки на СДВР са посрещнали предприемача на летището при едно от завръщанията му у нас и са го ескортирали до дома, за да опазят живота му. За капак скици на дома на Жельо Ганчев са били намерени от униформените в дома на “гробаря” Александър Кинов. Заключението е било, че престъпното дуо е планирало да го взриви с дрон над къщата му.

 

В светлината на тези разкрития, чието официално потвърждение предстои, отново ще припомним, че до дни се очаква Александър Кинов да поеме вината за убийството на Кирил Русев и да излежи наказание вместо сина на Стоян Александров.

 

Вярваме, че днешният разказ няма нужда от особено патетичен финал, т.к фактологията е толкова смущаваща, че всяко гръмко заключение и призив към съда и прокуратурата би звучал клиширано. И донякъде безнадеждно.

 

Очаквайте продължение, в което ще разкажем как Петър Александров е лишил от наследство родните си майка и сестра. Ще представим на вниманието Ви и потресаващ разказ как е заплашвал една от най-важните жени в живота на покойния си баща, която днес буквално гасне от невярна болест.

Източник: kriminalni.com

4 Коментара

овенко дамугонабутев саборетинов - съвременен комсомолец

1 hour before

Той е наще момче.Няма да го барате.Щом е от ппдбсс значи е невинен и недосегаем като бойко чашков дамаджаната .

Коментирай

овенко дамугонабутев саборетинов - съвременен комсомолец

1 hour before

Той е наще момче.Няма да го барате.Щом е от ппдбсс значи е невинен и недосегаем като бойко чашков дамаджаната .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.