Наистина ли Червения пират е действал сам, както твърди МВР

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/naistina-li-cherveniya-pirat-e-deystval-sam-kakto-tvardi-mvr/128592 SvobodnoSlovo.eu
Наистина ли Червения пират е действал сам, както твърди МВР

Няма съмнения, че именно Илко Захариев, станал известен като „Червения пират“, стои зад злонамерените заплахи към представители на централната и местна власт. Това заяви директорът на ГД „Национална полиция“ Атанас Илков.

В медиите се появиха коментари, че зад клошаря Червения пират Илко Захариев стоят истински заинтересовани лица от групи за натиск и рекет над магистрати, политици, служители на МВР.  Червения пират само е изпълнявал функции на вестител на заплахи срещу съответно възнаграждение.

Илко Захариев беше задържан снощи в района на Боянските гробища, без да оказва съпротива. Пред органите на реда той е признал, че лично е извършил заплахите, допълни Владимир Димитров от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП. Създал е десетки имейли, от които е разпратил стотици заплахи с идентичен текст. Сред заплашваните са съдия Цариградска, директорът на НАП, политици и мол. Следял е случващото се в обществения живот и това му е служело за ориентир, допълни Димитров, цитиран от БНТ.

От МВР изключват версията задържаният да е контактувал с лица от криминалния контингент.

„Нито има лица от криминалния контингент, с които той е комуникирал, нито има политически нюанс. Той е изключително антисоциален, няма лица, с които да контактува, той е живеел сам, водил е клошарски начин на живот, така че всичко това го изключваме“, изтъкна Илков.

Директорът на ГД „Национална полиция“ каза още, че задържаният показва признаци на психически отклонения и тепърва предстои да бъде диагностициран.

Интересно е обаче как определяният от органите на реда за асоциален тип клошар е следял всичко в обществения живот и си е правил труда да върши доста работа, като отгоре на всичкото точно е уцелил момента с горещата тема на деня за търговия с влияние след убийството на Нотариуса. Илко Захариев си е признал, но може би има сериозни мотиви да го прави. Интерес е въпросът дали е работено и по друга версия.

https://filternews.bg/

2 Коментара

Сенека

преди 2 месеца

Сам съм, други нема!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.