Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте, когато се напъхате в лъскавите държавни лимузини

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/neuvazhaemi-politici-nyamate-ni-sram-ot-horata-ni-strah-ot-boga-no-toy-ni-gleda-i-vazdava-spravedlivost-ne-go-zabravyayte-kogato-se-napahate-v-laskavite-darzhavni-limuzini/121460 SvobodnoSlovo.eu
Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте, когато се напъхате в лъскавите държавни лимузини

Току-що изгледах репортажа по Нова тв за бащата, който отглежда сам детето си, а то е с увреждане и иска да си направи...баня!?!?! Един отруден, страдащ, но горд и достоен човек, който не хленчи, не мрънка, а се бори със зъби и нокти със системата у нас. Тази система, която не се интересува от човека и неговите проблеми, а само от делегираните бюджети и грантовете.

Винаги съм била категорично против това масивно навлизане на НПО в социалните грижи и образованието у нас. Единици са организациите, които наистина вършат полезни неща. Смятам, че тези сфери са изключително държавно задължение. И изпълнението на това задължение е мярка за цивилизоваността на една държава и едно общество. У нас  по този критерий сме кръгла НУЛА!!!!

Явно грижите за хората с увреждания и техните близки не са евроатлантическа ценност, както е еврозоната и шенген. Питайте този човек, както и хилядите други с такива проблеми дали ги интересува това. Не, не ги интересува, неуважаеми политици от всички цветове, партии и други подобни. Защото за вас тези хора не съществуват. Както и всички останали, впрочем. Ние не сме важни за вас, изборите свършиха, големите обещания и захаросани приказки - също.
За какви точно ценности ни омайвате, вие говорещи глави от телевизорите, които обикаляте денонощно студията, за да разходите новите си комстюмчета и роклета. Кой от вас знае какво е да имаш болно дете и да се бориш със системата.  Сега вече започнаха и лъскавите тържества, на които пръскате стотици хиляди левове, за да се самонаграждавате с измислени статуетки и грамоти, идва Коледа и ще станете отново бели и добри за пет дни. И, разбира се, телевизионните говорещи глави ви пригласят. Но нито те, нито вие знаете за какво става дума. Само костюмите, вратовръзките и фишутата на псеводанализаторите ще направят не само баня, а ще санират цялата къща на този човек. Толкова е гнусно и фалшиво това, което се лее от екрана, толкова е противно и мазно, овъртолено в евтини приказки за ценности. Жалки сте, говорители на чужда повеля да ни унищожите.

И естествено е най-лесно да се започне с най-уязвимите. И то не пряко, а косвено - като не се полагат грижи, като се правите, че ги няма и не ги виждате. Само това ви отличава от едно друго време, което ужким е отдавна отминало, но не бива никога да го забравяме. Тогава на прицел бяха психично болните и хората с увреждания. Сега не е много по-различно, просто ги игнорирате. Защото те не са лъскави, защото те не крещят умнокрасиво и няма да ги видите на жълтите павета, защото те не са като онези, дето ходят по водата, напомпани с кухо самочувствие. Когато някой от тях се качи пиян в колата, му давате ефир да се извинява за наглостта и ароганттността му, проявявате "разбиране", а за хората с увреждания мълчите, даже не и гузно, отвръщате с погнуса очи от тях. Но те съществуват, те са едни от нас. Щях да кажа като нас, но не  - те са по-добри, защото страданието пречиства и възвисява, вади те от блатото на тщеславието и самодоволството.

Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте, когато се напъхате в лъскавите държавни лимузини, които ви карат от софра на софра. Ние сме тук, ние сме живи, ние ще оцелеем, въпреки всичко!

Цветеслава Гълъбова

6 Коментара

Ана

преди 2 седмици

Г-жо Гълъбова, мисля, че липсата на емпатия говори за тежко психично разстройство. Нормалните хора състрадават, съпреживяват мъката и болката на ближния. Само психопатите не го правят. Повече от три десетилетия ни управляват психопати, обсебени от мисълта за власт и пари. Хора без духовност, без морал, без елементарна човечност. Не можем да очакваме от влечугите да литнат, достатъчно е да изчакаме търпеливо ужасния им край, защото мелницата на Бог мели бавно, но затова пък ситно. Всяко страдание, което причиняват на този народ, ще им се върне стократно и в това не може да има никакво съмнение. А докато чакаме ще си помагаме един на друг колкото можем, защото българите така сме оцелявали през вековете - с разбиране и взаимопомощ.

Коментирай

Няма как хора със зависимости,натикани

преди 2 седмици

във власта и държани като марионетки,да проявяват чувства,типични за добрите хора.Погледнете им лицата и чуите какво говорят.От устите им блика само пошлост, арогантност, надменност, нарцисизъм,наглост и т.н. Някое от тези чувства да е присъщо на добрите хора или Христос? Не знам как живеят в кожата си,но не искам и да знам.Знам само,че ако трябва да помогна на някой от тях,ще го оставя да се мъчи и да умре като куче!Око за око,зъб за зъб....Отношение за отношение!

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 2 седмици

Бащата, за когото д-р Гълъбова пише по-горе, се казва Димитър Благоев Димитров. Живее в село Мраморен, общ. Враца. Сайтът Евроком дава банковата му сметка и телефона: BG32UBBS80024051325350; BIC:UBBSBGSF; тел:0886659685; Ето линк към информация за него: 1) https://eurocom.bg/new/zov-za-pomoshch-bashcha-sam-se-bori-za-zhivota-na-bolnoto-si-dete-mechtae-da-imat-pone-banya. 1. Преди половин час разговарях с кметицата на селото - г-жа Гергана Дешева. Без да я цитирам, тя каза много добри думи за бащата и за грижата му за дъщеричката. Благодаря И за отзивчивостта! 2. След това говорих по телефона с бащата - Димитър Димитров. Останах с отлични впечатления за този човек! Българин, на когото трябва да се помогне - с дребно, с едро - с каквото е възможно... Гарантирам за него. И сигурен съм - Господ ще запази своите птички...

Коментирай

Делибашев

преди 2 седмици

РЕСПЕКТ, Цветеслава!!! п.п. И за теб, АНИ!!!

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 2 седмици

Съжалявам, че се включвам отново, но сега по "мета-причина" - по повод на мой коментар по-горе. Но трябва! - не заради мен и евентуалното мое "его", но заради плиткостта и липсата на разсъдък в коментаторите като цяло - т.е. в голямата извадка от народа. "Респект Цветеслава, респект Ани" - пише колегата-коментатор по-горе. И хич и не забелязва, че и Цветеслава, и Ани, пишат САМО общи приказки и разсъждения относно справедливостта и правото, използвайки чуждото нещастие като повод. Явно това харесва и на авторите, и на коментаторите. Пишат, четат, коментират и заспиват спокойно. А че се намери САМО един човек, който си даде труда да говори с кметицата на селото за проблема с нейния съселянин, и че същият този човек след това се свърза и със самотния баща, за да разбере как да му помогне... - това читателят явно не забелязва. Не забелязва банковата сметка, не забелязва и телефона за помощ... А проф. Иво Христов се лъже за 80-тепроцента! - процентът е много по-голям.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.