Николай Василев: Управляващите харчат най-много от времето на Хан Аспарух досега

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikolay-vasilev-upravlyavashtite-harchat-nay-mnogo-ot-vremeto-na-han-asparuh-dosega/2841 SvobodnoSlovo.eu
Николай Василев: Управляващите харчат най-много от времето на Хан Аспарух досега

Ако правителството си изкара мандата, публичният дълг ще е 52 млрд. лева. В момента управляващите харчат най-много от времето на Хан Аспарух досега. Това не ти купува популярност. Ние харчим изключително щедро. Това каза по БТВ икономистът Николай Василев.

Не е време за харчене. Сегашните управляващи казваха-вода газим жадни ходим. Това е грозно изказване. Иван Костов завари една от най-бедните държави. За 11 години България от най-фалиралите държави в света, стана втора по най-ниска задлъжнялост. Сега да дойде друго поколение и да изхарчи парите, това е недостойно. Соломон Паси каза, че сегашните политици крадат от бъдещето на децата си. През този век ще видите голямата задлъжнялост.

Всички мерки са социални и популистки. В тях няма антиинфлационно, а проинфлационно. Това се учи в първи курс и не е предмет на спор. От мерките ми харесват две - прагът за регистрация по ДДС от 50 да се вдигне на 100 000 лева. Става дума за избягване на голямата бумащина. Това няма общо с инфлацията. Второ - увеличава се данъчния кредит за работещи с деца. Против съм диференцираното намаляване на ДДС на даден вид стоки. Тръгнем ли в тази посока, това няма да свърши.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.