НУЖНА Е ЦЯЛОСТНА ПОДМЯНА НА ПРОГНИЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nuzhna-e-cyalostna-podmyana-na-prognilata-sadebna-sistema/114046 SvobodnoSlovo.eu
НУЖНА Е ЦЯЛОСТНА ПОДМЯНА НА ПРОГНИЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

НУЖНА Е ЦЯЛОСТНА ПОДМЯНА НА ПРОГНИЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

Трябва да си пълен идиот, ако не разбираш коя е основната причина за сегашното ужасяващо състояние на държавицата ни и на нацията ни!

България е най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-престъпната, най-нещастната, най-бързо намаляващата и изчезваща страна в Европа и в света. По официални статистически данни.

Нацията ни е с най-голяма смъртност (световен шампион), най-ниска раждаемост, най-голяма емиграция, с най-увреден генофонд, с най-голямо неравенство в доходите. Според безпристрастните класации на уважавани световни институции, ООН, Евростат и др.

Ние според тях сме и най-неграмотните в Европа, с най-фалшива съдебна система, с най-раздута администрация, с най-примитивно управление, с най-голям относителен брой луди, с най-много самоубийства на глава от населението, с най-много детски самоубийства и т.н.

Имаме възможно най-простите, необразовани, неграмотни, нагли и крадливи управници. 

В парламента от десетилетия шетат едни и същи шмекери и шарлатани, небългари, агенти на ДС, затлъстели крадци и измамници.

Цялото държавно имущество и всички активи, фондове, ценности, природни ресурси, които могат да се откраднат, са откраднати. Всичко!

Другото е разрушено, сринато, похабено и изоставено.

България умира!

Тя е убита!

От кого? 

Коя и къде е основната причина, позволила убийството и смъртта на Отечеството ни?

Според мен, грешния, основната и главна, да не кажа единствена, е прогнилата ни свръхкорумпирана и престъпна съдебна система, цялата система, от горе до долу, от Висшия съдебен съвет и Конституционния съд, пълни само с партийни лобисти, агенти на ДС и отроци на комунистически сатрапи от миналото, до най-долния по ранг провинциален неграмотен и глупав районен съдия и прокурор, завършили "за йорист" в Полски Тръмбеш или някъде в останалите смешни 18 правни факултета у нас.

Тъкмо съдебната система позволи, подкрепи и фактически стимулира и усили всички случили се навсякъде във всички сфери у нас умопомрачаващи безобразия, довели до националната катастрофа, до отвратителния живот на българите, до демографското изчезване на нацията, като не наказа никого, не вкара в затвора нито един крадлив политик (само невинната Иванчева, майка на бебе, сготвена по поръчка от каскетния милиционер-прокурор, изтърпяеа наказание), нито един политик със златни кюлчета и къщи в Барселона или в Дубай, нито един корумпиран министър или държавен чиновник, нито един тъп мафиотски бос, нито един незаконно забогатял олигарх.

Основната причина за разрухата на България е съдебната система!

Ако тази система не беше толкова прогнила и корумпирана, България щеше да е съвсем друга!

Изходът според мен е само един:

Подмяна на цялата съдебна система!

На всички съдии, прокурори и следователи!

Това може да стане:

Първо, чрез въвеждане от гражданското общество на частично временно извънредно положение в съдебната система (съд, прокуратура, следствие) съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията. 

Това извънредно положение е законен механизъм за справяне със заплахи за съществуването на нацията, и с успех се ползва при необходимост от много европейски страни.

Чрез извънредното положение в България, според чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на властите, да се ограничат някои права и т.н., което е необходимо, за да предотвратим, ако въобще още е възможно, политическата, икономическата и демографската кстастрофа, които съставят националната ни катастрофа.

Във всички съседни нам страни този институт, както знаем, е бил успешно използван в полза на обществото и държавата;

Второ, отнемане на имунитета на всички сегашни магистрати, и впоследствие търсене на отговорност, включително и наказателна и конфискации на имущество, за извършеното или за неизвършеното от тях по време на пребиваването им в съдебната система; 

Трето, отпадане на презумпцията на невиновност за сегашните магистрати, и изискване да докажат законността на придобитото от тях и семейството им имущество и финансови средства у нас и в чужбина. При недоказване - съд и конфискация;

Четвърто, чрез стопиране и кадрово рестартиране на системата, т.е. уволнение на всички магистрати до един, последващ буферен тримесечен карантинен период, в който от граждански комитети се обсъждат подробно качествата, дейността досега, имотното състояние и сигналите относно работата и поведението на новите кандидати за различните позиции отгоре до долу в съдебната система, и евентуално се одобряват съответните нови кандидатури. 

Има достатъчно прецеденти за стопиране и рестартиране на цялостна система както у нас в миналото, така и в други страни. Например, през 2004 г. за едно денонощие в Грузия са уволнени 40 000 милиционери, после още 35 000. Значи 75 000 от общо 85 000 държавни служители в системата на националната сигурност са подменени с нови или с предпочетени некорумпирани бивши служители;

Пето, подмяната у нас трябва да бъде осъществена без участието на политици и политически партии. 

Трябва да я извършат граждански комитети по места. 

Друг изход. братя, просто няма!

Иначе пак ще бъдат освобождавани от съдийки с калашници жестоки садисти, нанесли на момиче 400 порезни рани, а неграмотници с нощни шкафчета, пълни с милиони в златни кюлчета и в 500-еврови пачки ще се натискат да управляеат България, с България ще продължи да е същата мизерна държава с население, което най-бързо в света изчезва.

Някой нещо?

акад. Петър Иванов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.