Отново изоставаме

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otnovo-izostavame/144926 SvobodnoSlovo.eu
Отново изоставаме

Отново изоставаме :)

Родната ни полиция не проявява никакво въображение. От екрана се леят едни и същи кадри – познатите маски, автомати и обичайните акции, които се въртят в един и същ монотонен ритъм. Вместо да ни направят свидетели на нещо иновативно, събират тефтерите за вересии от най-бедните райони в страната, докато се преструват, че водят борба срещу корупцията и купуването на гласовете. Това са до болка познати сцени, които се повтарят от десетилетия. Абсолютно никой не обръща внимание на факта, че хората в тези райони отдавна пазаруват "на вересия", нито обръща внимание на причината "защо хората пазаруват на вересия" и абсолютно никой не прави нищо в посока повишаването на възможността за повишаване на покупателната способност в тези райони.

И докато в България рутината е лидер, в други страни органите на реда под прикритие демонстрират истинска творческа дейност. Представете си само – полицаи, маскирани като пиле, Мини Маус и още нещо, една доста причудлива комбинация от анимирани герои, които с усмивка и лекота разиграват сцена, за да подмамят заподозрян и да го задържат. Ето, това е въображение, което работи в синхрон с усет за хумор и стратегия!

Докато ние се придържаме към скучните сценарии, някъде другаде по света полицията се е впуснала в комедийни, почти театрални сцени, с които не само залавят престъпници, но и разсмиват околните. 

Може би е време и нашата полиция да помисли за такива практики и без това са станали за смях, може да внесат доза свежест и находчивост в подхода си. Та кой не би се разсмял и същевременно уважил един такъв иновативен арест?

Алоо, МеВеРе-то - вие сте на ход :) .

Лилия Божкова 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.