Предизборната кампания е в разгара си и смятам, че е съвсем уместно да припомня някои факти и обстоятелства, които са свързани с Кирил Петков

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/predizbornata-kampaniya-e-v-razgara-si-i-smyatam-che-e-savsem-umestno-da-pripomnya-nyakoi-fakti-i-obstoyatelstva-koito-sa-svarzani-s-kiril-petkov/134046 SvobodnoSlovo.eu
Предизборната кампания е в разгара си и смятам, че е съвсем уместно да припомня някои факти и обстоятелства, които са свързани с Кирил Петков

Днес е ДЕН ТРЕТИ от катастрофата с автомобил на НСО в, който пасажери бяха Кирил П. и Найо Т. и, ако приемем правилото:

"Всяко чудо за три дни"

Днес е денят на забравата.

Предизборната кампания е в разгара си и смятам, че е съвсем уместно да припомня някои факти и обстоятелства, които са свързани с Кирил П. и Продължаваме Промяната.

1. През април 2021 г. Кирил П. се подписва под декларация до президента Румен Радев, че няма канадско гражданство, за да може с указ да бъде назначен за служебен министър на икономиката в правителството на Стефан Янев.

По-късно се разбра, че към онзи момент канадските власти все още не са разгледали молбата на мераклията за министър и фактически в нарушение на Конституцията той е заел поста, докато има двойно гражданство. Конституционния съд обяви указът на Радев за противоконституционен, но това се случи месеци след като първото служебно правителство на Янев вече не съществуваше, а решенията на КС нямат обратно действие.

По неизвестни за мен причини - прокуратурата замаза престъпното деяние на Кирил П..

2. На 29 април 2024 г. "Биволъ" ни разкри, че НИКОЛА МИНЧЕВ и ЛЕНА БОРИСЛАВОВА са СЪСТАВИТЕЛИ НА ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ в полза на Кирил П.

"Метаданните на фалшифицираните файлове, с които Кирил Петков е заобиколил изискванията на Закона за администрацията за да се изчисти от конфликт на интереси и да “излезе” нелигитимно от сдружение “Да запазим Корал”, разкриват точния начин, по който са съставени. Тази информация е уникална и не може да бъда подменена, защото има уникални кодове за индентификация и по същността си представлява най-падежното доказателство за технологията на документната измама. Именно чрез метаданните разследването разкрива съставители на файловете, момента на съставянето и конкретния скенер, на който са направени и сглобени неистинските документи.

Освен адвокат Лена Бориславова, като съставител на документ от фалшифицирания набор излиза не друг, а нейният колега и бъдещ съпартиец и съратник по политическа кариера в партия “Продължаваме Промяната” – Никола Минчев."

С оглед на изложените факти, става ясно, че Кирил П. не само че е злоупотребил с доверието на обществото, но и е демонстрирал пълно пренебрежение към законите, които трябва да защитава. 

Неговото поведение е пример за престъпно пренебрегване на конституционните изисквания и българските закони, което води до обосновано предположение, че той е патологично лъжец и не е достоен за публичен пост. Такива действия от страна на висш държавен служител не само че подкопават основите на правовата държава, но също така разрушават доверието на гражданите в институциите, които трябвало да служат като гарант за справедливост и законност.

Народът има право и дълг да отхвърли такъв тип лидерство, което води до недоверие и цинизъм към политическата система. 

Време е да изискаме по-високи стандарти от нашите лидери.

Време е да настояваме за последователно прилагане на закона, без изключения и привилегии.

Как да наричаме Кирил П. , коалицията ППДБ и подкрепящите ги след всичко, което извършиха в последните три години 

Събудете се!

Лилия Божкова

2 Коментара

Ася васкова педерасткова от Хасково обича манафи

2 months before

Ха,ха,ха.

Коментирай

песимист

2 months before

Само да попитам - това, което наричат Конституция - за какво служи? Понеже виждам, че масово не се спазвало написаното в нея, та не е ли по-добре изобщо да я няма?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.