Що за християнска държава сме, ако не можем да опазим гроба на патриарха от поругаване

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shto-za-hristiyanska-darzhava-sme-ako-ne-mozhem-da-opazim-groba-na-patriarha-ot-porugavane/139011 SvobodnoSlovo.eu
Що за християнска държава сме, ако не можем да опазим гроба на патриарха от поругаване

За втори път поругават гроба на патриарх Неофит. Иконата е била изчегъртана за да се изтрие образът на Христос. Като се случва за втори път - извинение вече няма. Още от април има входирано писмо от общинския съветник Драгомир Младенов за осигуряване на охрана от СДВР около църквата. Синя София също призовава СДВР за охрана. Защо няма реакция?

Що за християнска държава сме, ако не можем да опазим гроба на патриарха от поругаване...

Нека впрочем си кажем и това, което всички мислим в случай че се покрие - според исляма не е разрешено да има глави на статуи/картини като тази на гроба. Самият гроб е на метри от джамията и бързо оформящото се гето от бежанци. Не бързам с изводите, но със сигурност е съмнително.

Ако някога е имало време да покажем, че сме сериозна, християнска, нормална държава, това е сега. Незабавна охрана на гроба от СДВР и разследване да се изясни дали вандалският акт е на религиозна основа, след което БЕЗКОМПРОМИСНИ мерки за залавяне и наказание (депортация, ако е приложимо).

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg

5 Коментара

Yoyo

1 month before

Питай татко ти ! Той знае отговора !

Коментирай

"БЕЗКОМПРОМИСНИ мерки за залавяне и наказание ...."

1 month before

Всъщност "лекарството" са ни го дали поробителите от повече от 500 години - "набиване на кол" се нарича "терапията". Само, че лечението трЕбе да започне от началнииците от Министерството на Вътрешните "Работи" (всъщност Прстъпления), които покровителсвуват срещу техните "30 сребърника" рушителите на българската държавност.

Коментирай

Мара

1 month before

Ей така се създава етническо напрежение..Просто, защото някой има съмнения.За мъртвите са създадени така наречените гробища,а за такъв вид по-висше стоящи, гробовете се поставят в двор на църква..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.