Софийската прокуратура с обвинение към митниците за организирана престъпна група

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sofiyskata-prokuratura-s-obvinenie-kam-mitnicite-za-organizirana-prestapna-grupa/130931 SvobodnoSlovo.eu
Софийската прокуратура с обвинение към митниците за организирана престъпна група

Софийската градска прокуратура повдига обвинение за организирана престъпна група след вчерашната акция в Агенция „Митници“, предаде bTV.

Все още не е ясно на кои от седемте задържани служители ще бъде повдигнато обвинение. Бяха извършени обиски на жилища и офиси в София и Хасково. По предварителна информация става дума за контрабанда, подкупи и пране на пари, а разследването е свързано със сочения за контрабандист Николай Николов-Паскал.

Шефката на Агенция "Митници" Банкова заяви, че не го познава, а самата тя като служител на ДАНС преди време е имала лоши отношения с шефа на агенцията и подозира, че именно той стои зад акцията. „Преди няколко години Пламен Тончев реши, че ще ме изпрати в Благоевград за наказание. Това е основната им схема – когато някой пречи, те го командироват. Тогава казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС“, каза вчера Банкова.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.