"Тормози ни": Цяло село протестира срещу бивш борец, бил лежал в психиатрия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tormozi-ni-cyalo-selo-protestira-sreshtu-bivsh-borec-bil-lezhal-v-psihiatriya/128834 SvobodnoSlovo.eu
"Тормози ни": Цяло село протестира срещу бивш борец, бил лежал в психиатрия

Жителите на петричкото село Яворница се оплакват, че имат проблем с местен жител, бивш борец на име Любен. Според тях той е с психични проблеми и бил изключително агресивен. Потърпевшите са много, а в селото разказват, че въобще не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж, предаде НОВА ТВ.

Meстен бизнесмен споделя, че е закупил обект за строителна дейност, за който наел работници. „Чуха се викове: „От коя държава сте”, „Какви сте вие?”. Казах му да се успокои и че аз съм собственикът. Той обаче ни каза „Марш оттам”, съблече се гол до кръста и повали четирима, включително мен. Не разбрах кой е и защо го направи. После разбрах, че проблемът е от 5-6 години. Местната власт не си върши работата, никой не го защитава, но има нехайство”, смята той.

Друг мъж от селото обясни, че и той се е сблъсквал с агресивния бивш борец. „Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат - пак ще го пуснат", обясни той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. Над 200 подписа са събрани с цел да се обърне внимание от страна на институциите.

Всички го помнят като кротко дете. Но след като приключил със спорта нещо в него се отключило, продължил да поддържа завидна физическа форма, а наред с това започнал редовно да нанася побои на улицата без повод.

Според бащата на Любен Илиев ако се намери работа на бившия борец, той ще се успокои. Сега обаче бил неконтролируем.

Кметът на Яворница призова родителите на Любен Илиев да се погрижат за него

Кметът на село Яворница с призив към родителите на Любен Илиев, за който се твърди, че тормози местни жители. Стефан Вангелов призова роднините му да обърнат внимание и да вземат мерки за агресията му. В понеделник ви показвахме разказите на десетки жители на населеното място. Местните споделиха, че не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж. Илиев е лежал 6 меца в психиатрия.

„При всеки случай подавам сигнал на дежурния екип на полицията. Униформените винаги се отзовават. До момента имаме 7 случая на агресия. Любен не е добре психически. Нека жителите на селото да не го провокират и да се отнасят добре с него. Подозираме, че не приема лекарствата си. Баща му често е пиян и явно не се интересува”, обясни в ефира на „Здравей, България” Вангелов.

trud.bg

3 Коментара

Mahno

преди 1 месец

Пред 9х19 мм всички са равни

Коментирай

Алито от София

преди 1 месец

Че как ще дойде на обекта ти и ще те бие, няма ли железни пръти, четирима човека свалил, че като му вземат по един кол четиримата, и ще забрави кво прави там, а ако дойде полиция и почне да бучи защо го биите, бой и тях, и всичко ще се оправи, но трябва да играе сопата

Коментирай

Бай Муню

преди 1 месец

Такива боклуци без покровителство в нашето миньорско село на времето много бързо мирясаха. Един така вечерта "случайно" падна на земята и така си счупи двете ръце, че после само лъжицата можеше да вдига.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.