Въпросът "какво са традиционните ценности" има ясен и директен отговор

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vaprosat-kakvo-sa-tradicionnite-cennosti-ima-yasen-i-direkten-otgovor/133072 SvobodnoSlovo.eu
Въпросът "какво са традиционните ценности" има ясен и директен отговор

Хайде да поговорим какво са "традиционните ценности", които много хора ползват за собствена изгода. Всякакви политици се упражняват с този израз и ако ги питате какво са, ще почнат да ви говорят за традиции, любов към нацията и нещо си за семейството - без никаква конкретика. Всъщност, на въпросът КАКВО представляват традиционните ценности има директен и ясен отговор. Който не може да го даде е просто популист и не знае за никакви ценности. Ето го накратко:

Доброта - да се държим така с другите, както искаме те да се държат с нас и да уважаваме хората. Да обичаме семейството си.

Лишение - да не залитаме в култ към богатството, материалното, парите. Да ценим природата, дори държавата, а не просто скъпите коли и часовници.

Щедрост - да се стараем да подобряваме обществото около нас и живота на хората около нас. Да споделяме с нашите близки и да не се караме за пари и материални блага.

Трудолюбие - да се усъвършенстваме, да учим, да изграждане. Да поемаме лична отговорност - не ни е винаги друг виновен.

Търпение - никога да не нараняваме нашият съпруг/съпруга и децата ни, винаги да се отнасяме към тях с търпение, да не съдим другите и да се стараем да има разбиране в обществото. Да, дори ако имате радикално различни политически виждания.

Смирение - да приемаме, че сме просто хора и не сме с нищо по-велики от другите. Да не се гордеем и да се налагаме над другите.

Целомъдрие - да не залитаме по вманиачаване във всякакви...сещате се какви идеологии, да не пиша във Фейсбук.

Звучи ли ви познато? Ами, това са две неща - 7-те християнски добродетели от библията и вероятно това, което някой милиардер или друг успешен човек би ви посъветвал да практикувате, за да постигнете успех и щастие в живота. Съвсем не по случайност общество, което практикува тези ценности е винаги по-успешно, щастливо, мирно и сигурно. Мъжете, които ги практикуват също са всъщност най-успешните и ако се вслушате с най-успешните хора, те се стараят да ги следват до голяма степен.

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.