ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ И ГУБЕЩИТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/za-pobeditelite-i-gubeshtite-sled-izborite/54175 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ И ГУБЕЩИТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

Кой е победителят от последните парламентарни избори ли?

Според мен са няколко.

Първият и главен победител е ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА на България. Доста ток беше спестен. Буквално часове след края на изборния ден в НДК угасиха лампите и, дето се казва, почнаха да метат на тъмно.

Говоря ви за липсата на пресконференции след вота от политическите сили. Фактът, че се ометоха и не извикаха „гооол“ и „победа!“, говори за тежко объркване и задкулисие. Евала на ДПС, които уж дадоха пресконференция, на която мигове преди да угасят лампите в НДК Карадайъ каза най-важното: „Наесен, каза той, ще има местни избори“. Превеждайте си го – ще има кабинет и той ще управлява не чак толкова кратко (според ДПС, разбирасе).

Първият и главен победител в България, повтарям, е електричеството и тишината.

Вместо открито говорене с аудиторията бяхме свидетели на бягство от „стадиона“ и на предполагаемо шушукане по тъмни доби и по джиесемите.

Вторият главен победител е БОЙКО БОРИСОВ и БОЙКОБОРИСОВЧЕТАТА по места – не ГЕРБ, а Бойко Борисов и бойкоборисовчетата. Сега господин Борисов ще може да се продаде много по-скъпо, да си осигури сравнително спокойно бъдеще и да намигне на господарите си и отвъд океана, и в Брюксел. Вече не кара сам влака, но е в локомотива.

Третият главен победител е ВЪЗРАЖДАНЕ. Неспиращата и вече достигащата опасни граници антируска и пронатовска пропаганда просто отчайва и ядосва хората. Хората не са стадо овце, на които като им покажеш полянка, и се кротват. Хората си казват: „Абе като всичко е толкова добре и все вървим в правилния път, защо сме на ръба и защо ставаме все по-зле и по-зле?“

Агитациите срещу всичко руско и тежката завеса на изток, агитацията за еврото, за Шенген и за НАТО вече са трудно поносими.

Четвъртият голям победител е ШОУТО. В лицето на ИТН отново ще имаме осведомители на клюки, подробности и какви ли не пикантерии от Народното събрание и подчинените му сцени, зали и подиуми. ИТН влязоха в Парламента (ако влязат, защото още не е сигурно) и заради историите в Македония, заради банкрутиралата българска политика в Македония. Парадоксът е, че представите на ИТН за нашата политика в Македония са още по-опасни и вредни. Тези телевизионни депутати си представят Македония във вид на революционни песни, тупане в гърдите и викове: „Булгар! Булгар!“

Петият голям победител е КОРНЕЛИЯ НИНОВА. Тя веднага ще сметне, че ако не са били „предателите“ от Левицата, БСП е щяла да се представи още по-добре. И участието на Левицата – „предателите“, само ще ѝ помогне още по-смело и ефективно да се разправи с вътрешнопартийните си врагове – ако е останал някой жив от тях.

Има и още един голям победител – ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА. След описаните гафове с машинните предатели хартията блести с цената на златото.

Кои са големите губещи?

Най-големият губещ и „виновник“ е БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ. Милата ни Конституция! Абсолютно всичко ѝ е наред, но това, дето е предвидила служебни правителства, ни разкатава фамилията. Именно този конституционен грях е направил така, че Радев да ни пороби.

Друг голям „губещ“ е ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, който от днес ще се превърне в мишена номер едно за поразяване в българската политическа война.

И последният „губещ“ са РОДНИТЕ НИ ТЕЛЕВИЗИИ, които е крайно време да се обединят в една Коалиция на атлантическите телевизии и заедно с платената си армия от редници, лейтенанти и полковници да ни разясняват новия световен и български ред.

Изключително тъжно ми ставаше от изключителното единство и военна дисциплина на коментатори и анализатори. А някои от тях не бяха само гумени глави, а куршумени и снарядени.

Най-страшното от всичко беше мълчанието след изборите, още по-страшно е мълчанието на обикновените хора, а най-страшен е парцалът, с който са запушени устата на тези, които искат да кажат нещо друго. Това нещо друго вече е забранено.

p.s. За коалицията ПП-ДБ ще кажа, че ми прилича на една отколешна сватба в нашето село. Два дена след сватбата булката, дето беше от нашата махала, си дойде – избягала. И баба ми Дона я пита: „ Какво станА, що си идеш?“ „То беше ясно, – вика булката – че като изтрезнея, и ще си дойда…“

Толкова по въпроса за сватбите.

Николай Милчев

5 Коментара

Зелена брада

преди 1 година

Определяната до сега като единствено оцелята като относително "независима" медия БНР, вече открито се определи като про психодясна с жълтопаветни отенъци.... Поканили са редица "АНАЛизатори", които плюят на ляво и дЕсно, но най-вече срещу русофилско настроеният български народ. Някакъв "учЕн" германец се помъчи (безуспешно) да ни убеди, че русофилите в България били малко, но МЕДИИТЕ създавали впечатление, че са много, които видите ли, според немския "познавач" не било вярно. За това, че Костя Рубльов ( на който не съм фен) РАЗБИ "великата" Джурналистка Силвия Великова, която се изкриви в усилията си да го провокира и дескридитира пък дори няма нужда от коментар! Великова беше безпомощна и жалка, когато подготвеният Копейкин успя да я парира и разкрие "независимостта"......

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Жалки психодесни жълтопаветници!!!

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 1 година

Снощи, всико по ТВ-тата бе казано с два цвята: Жълно и синьо! Роди се коалиция "уКраина"! Акушира д-р Херо Козякова! И, когато, тръгнат обратно ковчезите, всички гласували за жълто-синята помия и всички дръгнали мъде пред телевизорите /60%/, да не ми заревете за лошата мечка от Изток? Някога в пловдивския квартал "Кършияка" пишехме по стени лозунга "От тук до Филипините - само жълто-сините"! Щото си бяхме от "Марица", а те от 1921 година, век преди да се пръкне измислицата "Украйна" си бяха жълто-сини! Е, с малко по различен смисъл, ама а де! Важното е, че цветовете са същите! Нали, негласуващите?

Коментирай

браво господин МИЛЧЕВ!!!!

преди 1 година

ПО ИСТИНСКО ОТ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ ОТ ВАС НЯМА!!!ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТИНА!!!!ЗА съжаление.....

Коментирай

браво господин МИЛЧЕВ!!!!

преди 1 година

ПО ИСТИНСКО ОТ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ ОТ ВАС НЯМА!!!ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТИНА!!!!ЗА съжаление.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.