34 години, откакто се лъжем, че комунизмът си е отишъл и е дошла демокрацията

https://svobodnoslovo.eu/komentar/34-godini-otkakto-se-lazhem-che-komunizmat-si-e-otishal-i-e-doshla-demokraciyata/120735 SvobodnoSlovo.eu
34 години, откакто се лъжем, че комунизмът си е отишъл и е дошла демокрацията

34 години, откакто се лъжем, че комунизмът си е отишъл и е дошла демокрацията.

Най-злободневното превъплъщение на тази лъжа е новият кмет на София, потомък на Държавна сигурност и Политбюро.

Това не са гримасите на историята, а отмъщението на времето към един инфантилизиран до свещена тъпота и обуначен от дефицитите на паметта народ.

На Десети ноември вярвахме, че цензурата пада, ще има свободни и честни избори, ще се върне законността, ще възстановим разделението на властите.

Кое е така?

Цензурата на розовия либерал-екстремизъм е по-зловеща от живковата. В големите телевизии спускат черни списъци с неудобни теми и събеседници. Цели предавания обслужват директно победилата на вота партия, която за благодарност подсигурява обществени и европейски поръчки за мениджмънта на телевизията. 

На практика медиите отново са държавна собственост.

Свободни и честни ли са изборите? Въпросът е риторичен. 

Единствени в Европа гласуваме с машинките на диктатора Мадуро, а броят на недействителните бюлетини е колкото за цяла парламентарна група.

Прекупвачите на гласове вилнеят и щавят, както турчин не е беснял по тази робска земя.

Има ли разделение на властите? 

Е как да има, след като правителството и политиците разпореждат на формално независимия Висш съдебен съвет да уволни главния прокурор и те изпълняват?! Как да има, след като партиите си приемат конституционни поправки, според които главният прокурор вече ще бъде избиран изцяло от партийната квота във ВСС?! 

Разделение на властите ли е министър-председателят или лидерът на партията да разпореждат на депутатите какви закони да приемат? 

А царува ли законност? Разплетено ли е поне едно от знаковите убийства на новото време? Има ли олигарх, властник или престъпен бос в затвора? За 34 години - нито една присъда, усещането за справедливост е по-изкористено отвсякога...

Свободна ли е България? Не, вторично колонизирана, този път от другото посолство, от другия съюз - вместо Съветския, Европейския...

Недялко Недялков

6 Коментара

jvg

преди 3 месеца

Така е, недодялко, ама основно благодарение на твоя доскорошен кумир, идиотът от Банкя, той е най-голямото зло, случило се на тая държава. Той опростачи всичко, доказа, че с нула интелект, само със селска хитрост може да се "управлява". Жалко, че държава колкото среден европейски град е на това дередже, ама и такива като тебе с "Гешев е радост" са виновни, защото ти си расъл сред големи творци и умове, а се продаде.

Коментирай

Иванов2

преди 3 месеца

34г. "ПРЕХОД" към демокрация по евроатлантическият път?!? Жалко! А можеше през Млечният, за по-напряко...

Коментирай

песимист

преди 3 месеца

Недялко, най-добре се засрами и изчезни! Добре, де, изчезни, пък за засрамването няма да се пазарим...

Коментирай

bennow

преди 3 месеца

нЕДЯЛКО, знаеш къде да си навреш "демокрацията", нали?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.