Ако до есента Ердоган не бъде свален или убит, може да се каже, че Турция ще изплува от либералната тиня

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ako-do-esenta-erdogan-ne-bade-svalen-ili-ubit-mozhe-da-se-kazhe-che-turciya-shte-izpluva-ot-liberalnata-tinya/26871 SvobodnoSlovo.eu
Ако до есента Ердоган не бъде свален или убит, може да се каже, че Турция ще изплува от либералната тиня

Турция много уверено върви в антиглобалистката коалиция, като определено дава заявка за водеща роля в нея. Това е единственият шанс за страната да избегне обезличаването. Впрочем антиглобализмът е единствен шанс за спасение за всяка държава.

Ердоган дотук се показа като смел и последователен държавник, който успя да спре глобализацията на Турция и да постигне много значителни успехи срещу световната ДД, които към момента се изразяват в безпрецедентното отменяне на Истанбулската конвенция, преминаване на разплащанията от долари в турски лири и лавиране в НАТО.

Честно казано, в редица отношения по главни точки на антиглобализма Турция е лидер. На Ердоган му предстоят решителни президентски избори в 2023, а на Турция много сериозен исторически тест дали ще издържи съпротивата срещу дехуманизаторите.

Много е важно да се разбере, че със сигурност в близкото бъдеще ще се мине през леки или тежки форми на строго управление, което ще има силно национални програми. Това е така, защото само строга обществена дисциплина може да издържи излизането от либерал глобалния балон, в който силите са чудовищно силни.

Само твърда ръка ще може да удържи всяка една държава и никой не бива да се изненадва. Забравете за познатите политически форми. Навсякъде ще има втвърдяване на националната власт. В този смисъл Турция много уверено крачи като лидер в този лагер. Опасностите в региона и са колосални! Опасността от войни в Близкия Изток е огромна, защото умиращата ДД ще направи абсолютно всичко възможно да подпали света. И тук Турция има решаваща роля като балансьор в региона и съюзник на Русия. Ако до есента Ердоган не бъде свален или убит, може да се каже, че Турция ще изплува от либералната тиня.

Никога да не се забравя пълната политическа и личностна зависимост на Ердоган от Путин! И също така да не се забравя, че Турция е фактическият господар на милионите мюсюлмани в ЕС, не само в Германия, където турската диаспора има вече 3 поколения, но и навсякъде в ЕС. Писала съм, че чрез мигрантите Турция управлява ЕС, а понеже Ердоган го управлява Русия, то следователно Путин управлява ЕС.

Това, че България подписа договор за доставка на енергийни източници от Турция, е изключително важно спасение за нас, защото по този начин ще продължи зареждането ни с руски ресурси. Цените обаче ги определят геополитическите условия и колкото повече България се изживява като русофобски ястреб, толкова по-скъпи газ и петрол ще ползва.

В момента Турция е основен съюзник на България и аз твърдя, че това е изключително полезно за нас!

Анастасия Гешева

http://pogled.eu

18 Коментара

Пенко

преди 1 година

Ей, толкова не съм се смял напоследък- Ердоган бил управляван от Путлер! Аз не знам Путлер кого управлява, освен Шойгуто си и ген. Конашенков. Ердоган няколко пъти изненада Путлер откъм долната част на гърба, а оня смело му спря няколко тира с домати. После Ердо напълни Украйна с Байрактари и помля "втората в света армия", а Путлер стисна кълки, за да не му влезе някой заблуден дрон в халката и дума не обели. Да не говорим, че затвори Проливите за руски кораби и превърна Черно море в затворено за Русия езеро, пропускайки само украински кораби с жито. Така, че авторката явно е гледала много руска телевизия, щом нарича Турция приятел на русия. То същото е да наречеш и Китай руски приятел, защото Китай отдавна си е взел източен Сибир, а джуджето в Москва не смее да гъкне, защото това ще му е краят!

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

И аз се смях много. Цитат от пасквила на г-жа Гешева: "Писала съм, че чрез мигрантите Турция управлява ЕС, а понеже Ердоган го управлява Русия, то следователно Путин управлява ЕС." - хах, това е върха на анти-логиката! Просто е безумно. Щото, понеже Путин "управлява" Ердоган, последния напълни Украйна с Байрактари!!! И не е само това. И двата тура "мирни" преговори в Истанбул завършиха с унизително оттегляне на руските войски от завоювани ключови позиции. Да припоня ли какво се случи с руснаците, които на шестия ден от т.нар. СВО стигнаха до Киев и чакаха почти месец да получат заповед за влизане в града, а вместо това самия Путин им нареди да се изтеглят към Донецк?!

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

Така. Коментарът ми отново "изчезна". Явно сте патологичен случай. Пордните боклуци, претендиращи за радетели на "Свободното слово". Плюя на гнусния ви сайт!

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

Цитат: "Това, че България подписа договор за доставка на енергийни източници от Турция, е изключително важно спасение за нас, защото по този начин ще продължи зареждането ни с руски ресурси." – да ама на нови цени Гешева, чрез посредник, т.е. българският потребител ще плаща и комисионна на посредника! Много е добре за нас? Плийз! И един безплатен съвет за авторката- спри да пишеш глупости. Много е хубаво, че фейса изтри профилчето ти. Там зарибяваше някой и друг наивник с посредствените ти писаници и откровена дезинформация. Добре, че най-накрая се усетиха и щракнаха мандалото. Пък и не е никак зле да изпиташ какво е чувството да те заличат - както правеше ти, неуважаема с всеки, който не бе съгласен с теб! 

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Откъде се взе тази либерастко-русофобска групичка в коментарите!? Виждам двама, а вече пуснаха 4 поста по статията. В тази връзка да припомня мисълта на наш пишещ колега, че почти всички русофоби са и българофоби. А анализът на г-жа Гешева е на ниво! Сигурно това е и причината да я награкат така масово. Което означава, че е на прав път.

Коментирай

Крис

преди 1 година

Добре че никога не съм имал нищо общо с фейсбуци, инстаграми и други подобни полюции. Като чета някои коментари, осъзнавам каква мъдра постъпка е била. Смейте се, Пенковци и Джулии, смехът е здраве. За жалост, ви е много жлъчен смехът и по-скоро може да ви навреди. А заедно с "чистата и безупречна информация", с която очевидно се храните в изобилие от мейнстрийма, вредите може да са незаличими. Същите гадости се пишеха и във връзка с пандемията, а сега излизат все по-нелицеприятни неща, които естествено, не се коментират в големите медии, защото всички "конспиративни теории" излязоха верни.

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

До ИвайлоК. В дълбока грешка си. Русофил съм. В кръвта ми е и за това проблемите със СВО ме тревожат. Но след като за теб "анализът на г-жа Гешева" бил на ниво, не виждам смисъл да те оборвам. Само ще ти подшушна, че жената няма необходимия интелектуален капацитет да прави анализи на такива сложни събития като текущата прокси война на територията на Украйна. "Трудът" й е чиста проба измишльотини без грам обосновка и логика! Не ме учудваш - нейната аудитория е пълна с наивници и вероятно ботове.

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

До Крис. Ти откъде си мислиш, че се "храниш с информация"? Свободно слово също е мейнстрийм медия. И да те светна - те също са във фейсбук само, че не им стиска да публикуват глупостите на Гешева. И не, моят смях не е жлъчен, просто се забавлявам с простотиите на един абсолютен нарцис. Твоята любимка блокираше хора във фейса само защото не винаги бяха съгласни с нея! Може би ако си следил профила поне за седмица би имал друго мнение. Всъщност няма значение.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Виждам, че Джулиите и Пенковците (цитирам колегата по-горе) са упорити. Със сигурност имат своите стимули за това. Или по-скоро не стимули, а просто команди.

Коментирай

К. И.

преди 1 година

Докато американците возеха клоуна Володимир Зеленски със самолет, за да го покажат под шапитото на цирка с надписа "Конгрес" във Вашингтон, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отиде до Китай, където се срещна със Си Цзинпин като двамата потвърдиха укрепването на стратегическото партньорство между Русия и Китай във всички области.

Коментирай

Ст.Либертов

преди 1 година

Кака Сийка Гешева се изживява като анализатор на глобални проблеми... Пък може действително да е аналЛизатор! Пардон, за двойното "Л" - грешка техническа,просто...

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

Виждам, че ИвайловцитеК сте не по-малко упорити, въпреки че ви липсва интелектуалния капацитет да осмислите елементарни неща, като например, че е редно да се коментират публикациите, а не да се нападат другите коментиращи. Това, че си пристрастен/а към псевдо-анализаторката Гешева си е твоя работа. Демонстрирай й своята преданност по друг начин. Инак си оставаш просто една куха лейка и толкоз. А моите "стимули" да ти отговарям е, че ме забавляват хорица като теб, които се кланят на фалшиви фейсбук, туитър, тик-ток и тем подобни "идоли".

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

Много сте смешни всички вие, които превъзнасяте тази тотално сбъркана личност Анастасия Гешева. Тук не визирам само превзетата й русофилия. Тази жена е обсебена от личността на Путин, сякаш той е божество. Нейното надхвърля границите на нормалното възхищения и уважение. Тя го е издигнала на пиедестал и явно вярва, че той е безпогрешен и управлява едва ли не целия свят или поне Турция и ЕС! Ако не е това, то тогава явно е на хранилка, но от какъв зор? Та тя му вреди повече отколкото му помага! Като се прибави към това и нарцизима й, става доста досадно.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Каква е тази злобна полемика бе хора, изяждаме се от глупост. Ако направите сравнение с материалите в останалите медии, тази на Гешева си е на ниво. И да е пресолила "манджата" не е голям грях, вижте другите медии, ОТВРАТИТЕЛНИ СА. Пък ако търсите по обективна информация има френски и английски НЕЗАВИСИМИ источници. Като обобщение, само две три медии у нас са що годе приемливи, и свободното слово прави опити да е такава. И не се оправдавайте ако не знаете чужди езици, желание да сте осведомени ви липсва. МикрософтЕДЖ превежда от всякакъв език. ДЕРЗАЙТЕ заядливци.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Вижте например каква медия е ЛУПА.БГ, една мозайка от дебилизми, не вярвате ли "Само в Lupa.bg: Кой раздава рублите на 4-хилядниците у нас?" Въпросният, например, преди известно време публикува "шокиращите", "ексклузивни" "разследвания" на бившата ТВ звезда Диляна Гайтанджиева, според които в Украйна се извършват страшни експерименти с биологически оръжия в лаборатории, финансирани от САЩ. Същите грозели и България според платената от Русия журналистка. Lupa.bg отдавна ви информира за липсата на каквато и да е фактология във въпросните й текстове. И ОЩЕ Русия не просто ще спечели войната в Украйна, но и ще даде тон за нов световен ред. А САЩ и конкретно президентът Джо Байдън са виновни за "разпада" на Запада (познат рефрен, нали?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.