Ако хората като Дайнов, Смилов, Кьосев, Андреев, Хаджигенов се бяха родили в .....

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ako-horata-kato-daynov-smilov-kyosev-andreev-hadzhigenov-se-byaha-rodili-v/124767 SvobodnoSlovo.eu
Ако хората като Дайнов, Смилов, Кьосев, Андреев, Хаджигенов се бяха родили в .....

Ако хората като Дайнов, Смилов, Кьосев, Андреев, Хаджигенов се бяха родили в Испания, щяха да са част от движението, което се бори да забрани коридата и тичането с бикове в Памплона. Защото е "просташко, примитивно, провинциално". 

Ако се бяха родили в Германия или Австрия, щяха да подиграват баварските Lederhosen и тиролското пеене. Да пишат патетични статии срещу Октоберфест. 

Ако бяха французи, щяха да водят война с ежегодната процесия Krewe de Jeanne d'Arc, с поклонението на Мон Сен Мишел, да са колумнисти в Шарли Ебдо, подиграващи "католическите бабички" и националистите от Прованса. 

Съществува една и съща порода хора във всяка държава, прокарваща идеологията на постмодернизма, на задължителната деконструкция на всичко локално, вкоренено и християнско. Просто у нас не се афишират открито с това, а се крият зад одеждата на уж "европейските" хора у нас. 

И тъкмо в това е голямата измама, защото е точно обратното. Това са хората, които във всеки един народ на този континент водят война именно с европейското. С това, което прави Европа уникална и различна, а именно нейните народи, етноси и култури. На Балканите тези хора ще водят война с обичаи като скачането за кръста и хорото, в Испания с коридата, в Полша с поклонническите шествия към Ченстохова, и тн. Начел и нагледал съм се на тях от първо лице, живеейки в няколко европейски държави - по полските медии, по българските и по английските. Едни и същи хора, един и същ профил и начин на мислене, водени от един и същ комплекс.

Обединява ги желанието им за един напълно еднообразен, глобален свят, в който тяхната лична културна и идеологическа матрица е наложена върху всеки народ. Една посредствена, либерал-калифорнийска буламач от съвременни "движения за социална справедливост", сциентизъм и атеизъм. Историята на всеки народ е заклеймена като зло, религията му като мракобесие, а празниците му - като кич и ретроградност. 

Можете да го видите във всяка една европейска държава в момента. Просто отворете прогресивните, леви медии в случайно избрана страна, от Португалия до Естония, и моментално ще попаднете на статия на местния "Смилов" срещу някакво консервативно шествие или "Андреев" срещу местен обичай. 

Това са истинските "антиевропейци", защото са хората, които водят неуморна битка да де-европеизират този континент: от културно и религиозно, та до чисто демографско отношение, бидейки острието срещу всяка консервативна, дясна и антиимиграционна партия, политика или организация в Европа.

Кристиан Щкварек

7 Коментара

Майор Майоров

преди 3 месеца

Аз също съм против прогресистите,но имам различно мнение за религиозността....Не можете да слагате всички атеисти в един кюп.Не си мислите(вероятно),че Бертран Расел е тъп.Има прекрасна беседа с един кардинал по този въпрос.Ф.Бегбеде,завършил католическо училище,също има книжка ,в която беседва със своя учител-свещеник.Трябва да бъдем толернтни към религиозните.Иначе си мисля,че религиите са просто страх от природата.....

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

смилов е въздух под налягане като когато си ял смиленски боб т.е. пръдня.

Коментирай

хамалин

преди 3 месеца

хаджигеновия употребява "пиииичовеее" : посочените са пичовееееее (тиквеници)

Коментирай

Фоки

преди 3 месеца

Първо това не са хора,а идиоти.За тия психично болни има едно лечебно средство -9мм Макаров.

Коментирай

Фоки

преди 3 месеца

Първо това не са хора,а идиоти.За тия психично болни има едно лечебно средство -9мм Макаров.

Коментирай

Email

преди 3 месеца

Името му е ХаджиДЖЕНДЕР0ф и винаги е отпред на гей парадите!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.