Ако Терзиев загуби изборите в София, ПП ще изчезнат като сапунен мехур

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ako-terziev-zagubi-izborite-v-sofiya-pp-shte-izcheznat-kato-sapunen-mehur/120147 SvobodnoSlovo.eu
Ако Терзиев загуби изборите в София, ПП ще изчезнат като сапунен мехур

Ако Терзиев загуби изборите в София, ПП ще изчезнат като сапунен мехур. Единствената цел, която може да ги запази (според тях) за още малко време като бутафорен политически случай, е постигането на София. С постигането на София ПП си мислят, че ще могат да започнат да надграждат фокусничеството си и да създават пепейска кръвоносна система. Само че ПП още не са разбрали. Първо, ако Терзиев спечели, печели само той и ще започне изграждане на лично и ново политическо пространство около себе си. Защото „територията“ на столицата ще се превърне в терен за прегрупиране на силите и промяна на функциите на нефелния проект ПП. Проектът ПП ще бъде изкормен отвътре, Асен и Кики ще бъдат отстранени или просто маргинализирани чрез естествено доминиране на Терзиев и чрез нахлуването на нови хора. Срещу няколко милиона (пепейска алчност) им отнеха инициативата на кикитата в политиката. Продадоха си проекта. Конструкторите опитват да ПОДМЕНЯТ таткопетковите. Това първо. И второ, ако Терзиев спечели, ще разцепи софийската жълтопаветна среда на две. Има едни десни, които никога, ама никога няма да приемат десарското синче Терзиев да бъде новия лидер на антикомунистическата десница!

Вместо обединение ще настане тежко разцепление и вътре-видова агресия. Част от нея ще произтече от борбата за ресурси. Да не забравяме и задкулисната навигация на Терзиев (тя не е от ПП). „ДА България“ също не искаха Терзиев за кандидат, той беше наложен в коалицията от безцеремонността на ПП-тата. Така че очакването, че кметът Терзиев непременно ще обедини и подсили пепейската псевдодясна бутафория не е съвсем основателно. Но при всички случаи, ако Терзиев стане кмет, ще даде още един импулс на самочувствие на ПП и ще бъде по-трудно да се инхибират, отколкото ако кандидатът им загуби. 

От друга страна, ако Ваня Григорова спечели, няма да може да произведе нищо, и в този смисъл е доста удобна. Нито общинският съвет ще й позволи да прави кой знае какво, нито има потенциал да реализира политически проект. Така че Ваня ще бъде безопасна игла. Тя така е и подбрана. Да бъде ПРОТИВОРЕЧИЕ на Нинова и на ПП, но без естествена възможност да нараства. Затова дитирамбите за Ваня се раздават на едро, хем дразнят Нинова, понеже Ваня беше издигната ВЪПРЕКИ Корнелия, хем събират избиратели, които да се противопоставят на Терзиев.

Нинова се вбесява, защото й показаха как могат с лекота да употребят БСП за игри извън нейните. Просто Нинова няма контрол върху партията. Много иска да има свръхконтрол, но не знае как да го постигне. Затова губи непрекъснато части от партията, която иска ДА ПРИТЕЖАВА и да ползва за лични задачки. Но БСП никога не е била лидерска партия и не може да се управлява авторитарно. Борисов, въпреки всички нападки на опоненти срещу него, че губи влияние, виждаме, че всъщност на практика дирижира цялото политическо пространство. Единственият, който можеше да бъде истинска политическа заплаха срещу Борисов, беше Радев, но той загуби възможността, защото затъна в посредственост. Примитивната антиселекция на хора в кабинетите на Радев и страхът министрите му да изговарят истината за ПП почти го приключи. Война без бойна линия. Радев загуби от своето вътре, от себе си, от своите избори на обкръжение. А Ваня е просто режим на противотежест, тя е за нуждите на политическата интрига, която се върти. Тя не е субект. Тя е обект на политиката. И като такава е особено полезна тази седмица! В геометрията на Архимед правата линия е най-късият път от една точка до друга. В политиката няма къс път, има само път, който постига успех, и път, който отвежда доникъде. Опорките, които ПП и сектата използват, че Ваня ще сменя геополитическата ориентация на държавата, са повече от смешни. И й придават по-голяма тежест, отколкото тя изобщо може да осмисли.

Ваня може да си смени единствено роклята, обувките и прическата. Както вече казах, тя е обект. И нищо не може да сменя, подменя или изгражда. Ваня може да стане кмет на София единствено като наказателен вот срещу НЕПОНОСИМИТЕ от ПП. Постът, който Ваня МОЖЕ ДА ЗАЕМЕ, или да не заеме, зависи ОТНОВО и НЕЗАОБИКОЛИМО само от ГЕРБ.

Калина Андролова

4 Коментара

Касичката на Пепетата

преди 4 месеца

Терзиев може и да изгради около себе си лично пространство, макар че е покъртително безличен, но политическо пространство няма как да изгради - няма нито идеи, нито лидерски качества. Докато Ваня Григорова, макар и по-подходяща именно за кмет, има политически перспективи. Колкото до промяната на геополитическата ориентация, днешните жълтопаветници и ДС-арски отрочета ще се наредят първи на Орлов мост с букети, за да приветстват идващи от Изток. Само дето тогава няма да има кой да им налива пари като в бездънна яма, както им наливат вече повече от 30 години.

Коментирай

Да, бе

преди 4 месеца

Ходили ли сте на куклен театър ? Е , същото е и тук. Виждаш кукла, говори, смее се, плаче .... и отдолу една невидима ръка я движи и говори вместо нея. И ако се появи истинска, жива актриса, която дори има нахалството да има собствени реплики - оууу, ужас !

Коментирай

Вероника Петрова

преди 4 месеца

Ако Терзиев победи,значи ППДБ ще краде ,както досега крадеше герб от София. Даже вече ППДБ си разпределят постовете в столична община,-кой ще е председател,главен архитект.... до началници на отдели. Татко Петков се е заел с тази работа.

Коментирай

Смехурко

преди 4 месеца

Калинке, Калинке, до ти кажа - абе можеш да правиш чудесни анализи, ама не ти достига безпристрастност и ти влияе личностните ти неудовлетворение като жена. Тръгна като аслан, а се върна като п@ран. Жалко

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.