Американските "Оскари" вече са история, нищо неочаквано; българските "Оскари" ще раздадем тази седмица при ротацията

https://svobodnoslovo.eu/komentar/amerikanskite-oskari-veche-sa-istoriya-nishto-neochakvano-balgarskite-oskari-shte-razdadem-tazi-sedmica-pri-rotaciyata/129124 SvobodnoSlovo.eu
Американските "Оскари" вече са история, нищо неочаквано; българските "Оскари" ще раздадем тази седмица при ротацията

Спокойна нова седмица! Американските "Оскари" вече са история, нищо неочаквано; българските "Оскари" ще раздадем тази седмица при ротацията.

"Опенхаймер" обра големите награди. Качествен филм с ясни предупреждения: (1) не всяка научно-техническа новост може да бъде използвана само за благородни цели; (2) и в условията на демокрация може да има лов на вещици; (3) учените нямат моралното право да бъдат "стерилни" интелектуалци и само да трупат точки по Scopus, за да се докопат до висок пост и академична пенсия.

Горното го казвам на вас, колеги, които сте велики в аудиторията и абсолютно неизвестни извън кабинетите си, които не знаете какво е да сте будители!

Останалите раздадени "Оскари" са по принципите "политкоректност" и "за всекиго по нещо". Чудесни филми са извън борда на наградите, но ние ги гледаме; велики актьори са без награди, но ние ги ценим по-високо от Кристофър Нолан.

Остава на раздадем българските "Оскари" на великите костюмирани актьори в сглобката; колкото повече награди, толкова по-нисък обществен рейтинг и еднопосочен билет към бунището на историята....

Боян Дуранкев

4 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

Я па тоя Боян Дуранкев. Он че ми каже ти като я съм вие... алооуу

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.