Азия е континентът, на който ще се развиват главните геополитически световно значими процеси в близко бъдеще

https://svobodnoslovo.eu/komentar/aziya-e-kontinentat-na-koyto-shte-se-razvivat-glavnite-geopoliticheski-svetovno-znachimi-procesi-v-blizko-badeshte/15 SvobodnoSlovo.eu
Азия е континентът, на който ще се развиват главните геополитически световно значими процеси в близко бъдеще

Китай не е носител на новия цивилизационен път на човечеството. Това е главната констатация, която имам да кажа и отлагам много дълго време. Всичко случило се там през тази година, назад в миналото няма нищо интересно там, но тази година въведе разгръщането на качествено нови изисквания и властта в Китай се озова на особен рубеж.

Китай е двулична сила и винаги в историята е бил такъв. Мълча за процесите, които наблюдавам есента, големият им конгрес, защото това, което виждам, не ми е приятно и ми е трудно да говоря за неприятните неща.

Главното, което конгресът прие като път за Китай, собственото им разбиране за себе си, политическия хоризонт, който си поставя Си, това е....Мао. Китай да осъществи мечтите на Мао, това е доктрината им.

За да не анализирам излишно, ще кажа, че това е все едно Русия да иска да реализира идеите на Ленин, България идеите на Сан Стефано, САЩ идеите на Линкълн, а Великобритания идеите на Виктория пак.

Това е лишена от реален смисъл доктрина, илюзии, фантасмагории, защото светът сега не е като светът при Мао.

Цел като тази поставя Китай в графата страни, които нямат израстване в идеологията за самите себе си, страни, които не могат да видят себе си в бъдещето и затова се движат в зоната на миналото.

Вече веднъж направих ясно описание какво е Китай - Това е един хибрид, сглобен от всичко съществуващо. Социализъм с елементи на сталинизъм заедно с фашизъм, капитализъм, религиозен фанатичен консерватизъм и неолиберализъм. Тоест Китай, като държава с такава голяма разнослойност иска да бъде всичко, но точно това е невъзможно. И това дори не е никакъв маоизъм, но не съм сигурна, че имам желание да го доказвам. Честно казано, нито една друга държава, независимо в кой край на полярността, не е опитала да бъде всичко. Когато си всичко, накрая си нищо.

Другото важно, което аз знам и разбирам е, че Китай никога не е бил, не е и няма да бъде сигурен и траен съюзник на Русия, поради факта, че това съюзничество не е естествено, то е принудително. И Путин това много добре го знае!

Китай е спрял своето духовно развитие и изцяло е преминал на материално развитие, поради което дойде и израждането, прекомерно нарастване на населението.

Решението за нулев ковид, което по същество е геноцид, е политика, която не само прави излишни всякакви цветни революции, защото самите китайци реагират, но и отваря вратите широко за всякакво външно влияние от страна на глобалистите. Моето мнение е, че Китай е държава транслираща глобализма, и от известно време насам готов да стане нов център, при провал на двата основни настоящи центъра Лондон и Брюксел. Само по това кои държави приеха политика за нулев ковид, може да се види истинското лице на властта.

Азия е континентът, на който ще се развиват главните геополитически световно значими процеси в близко бъдеще, затова там ще се преместват всички конфликти и борби. И ролята на Китай ще е огромна. Нашето мнение е, че в бъдеще проблемът със сдържането на Китай ще стане толкова голям, че Русия и САЩ ще се обединят срещу тази колосална материална заплаха. Не е само до физическа сила и материалистичен потенциал на Китай. Той ще стане мека на тъмната страна на новите технологии, които именно поради спрялата духовност на китайския народ, ще бъде поробен от технологиите и в много области ще бъде пръв.

Относно появилите се вчера многократно споделени постове, че Путин е инициатор на дигиталните пари и сертификацията, потвърждавам го. Той води политика и на сертифициране и на дигитализация. Но моралът между Китай и Русия е право противоположен, духовните задачи също, бъдещето също. Тепърва ще разберем защо Путин настоява Русия да участва в тези програми, но едно ще кажа - Със Запада воюва Русия, не Китай и руснаци умират и от двете страни на войната в Украйна, а не китайци. Сами преценете какво означава това и кой с кого е.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.