България има нужда от истински лидер, готов да си сложи главата в торбата

https://svobodnoslovo.eu/komentar/balgariya-ima-nuzhda-ot-istinski-lider-gotov-da-si-slozhi-glavata-v-torbata/117403 SvobodnoSlovo.eu
България има нужда от истински лидер, готов да си сложи главата в торбата

България днес има нужда от истински лидер, такъв няма на политическата сцена у нас. Това трябва да е човек, готов да застане срещу великите сили, ако е необходимо, в защита на националния интерес. Това трябва да е човек готов да се противопостави на САЩ, на Русия, на ЕС, на Китай, на съседните държави и на който и да било, ако нуждите на българския народ го изисква. Или както казва народът, човек, който е готов да си сложи или заложи главата в торбата. Защото противопоставянето на великите сили е рискова задача и може да се очаква всичко като отговор.

Историците още спорят дали например цар Борис III е убит, отровен от Хитлер и представителите на Третия райх, но факт е, че царят тогава е имал смелостта да отстоява мнението си и да защитава интересите на страната.

Трябва ни човек, който да може да прескочи конюнктурата, който да може да погледне отвъд лагерите на „добрите“ и „лошите“, на „агресорите“ и „жертвите“, на „солидарните“ и „несъпричастните“. Човек, който може да погледне отвъд „глобалното затопляне“, „необходимостта от зелена енергия“ и от „намаляване на въглеродните емисии“. Лидер, който може да застане срещу европейските такива, да ги отрезви и да им каже, че те също са заслепени и увлечени от прекалена толерантност и гоненето на нереалистични цели.

Не е възможно най-големите замърсители и производители на вредни емисии като САЩ и Китай да не спазват международните норми, а от малки държави, които са в десетки и стотици пъти по-малки производители и замърсители да се иска спазване. Подобна ситуация обезмисля всички действия в тази посока. И така е не само по отношение на замърсяването, а и на въоръжаване, на развитие на високите технологии и т.н.

България трябва да запази атомната си централа и да построи нова, трябва да запази производството на въглища и ТЕЦ-овете си на всяка цена, да се бори срещу измислените квоти или просто да си ги плаща, да купува гориво от когото е най- евтино и изгодно, без значение дали това е САЩ, Русия, Азърбайджан, Нигерия или Саудитска Арабия. Но за това се иска политик, готов да рискува и защитава националния интерес, а такива в момента няма. Има една бледа спирохета, премиерът Денков и навити като кукувици политици и политички, които бодро повтарят заучени фрази за европейско бъдеще и европейска солидарност. Не че мястото ни не е в Европа, там е и никъде другаде, но трябва да отстояваме нашите интереси със всички средства, а това далеч, далеч не се прави.

Андрей Киряков 

15 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

- Как звучи качественият с*кс между Лена Бориславова и Андрей Киряков ? - Все едно слушаш някой да бяга по джапанки!

Коментирай

Андрей К

преди 6 месеца

Е, Червена Шапчице, в беля ще ме вкараш. Стига вече. Придържай се към темата.

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Андрей ,много ,до болка си прав.Но как ще се появи този БЪЛГАРИН.Веднага тръгвам след него.

Коментирай

Ачо

преди 6 месеца

Мястото ни е в Евразийския съюз.Там при Китай и Русия.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Имаме един лидер, дето трима папи са го галили по главата. Мисля, че ще си сменя пола, за да докаже любовта си към Байдън, ЛГБТ, САЩ и ЦРУ!

Коментирай

До ЧШ . . .

преди 6 месеца

Тоя Андрей що си хаби клавиатурата, не разбирам . . . По-блудкав ми е от дамската превръзка на Лиана Панделиева . . . Даже бих казал, че в сексуалния живот на Деси Банова и Роско П. има повече живинка ...

Коментирай

До ЧШ . . .

преди 6 месеца

Имаш ли някакво обяснение за тая патология . . . Аз не намирам такова . . . То си личи, че е хомо от километри . . . Дано не пипна нещо . . . Пу-пу-пу ! ! ! . . .

Коментирай

До ЧШ . . .

преди 6 месеца

Само да уточня . . . Имам много приятели юрист-лингвисти . . . Една голяма част от тях са хомо . . . Не съм хомофоб и ако не ме целуват с език . . . Всичко е точно . . . Но не обичам явната изява и прайдове . . . Андрей, нищо лично, братче . . . ОК ? ? ?

Коментирай

До Андрей К . . .

преди 6 месеца

Имам много приятели юрист - лингвисти . . . Една голяма част от тях са хомо . . . Андрей, само си дръж езика зад зъбите . . . Не съм хомофоб и не е нищо лично . . . Само внимавай с езика . . . Че много се дразня, когато ме олигавят . . .

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

.До ЧШ-имаме и един лидер,когото кметът на Симитли е галил с гол уй по г@за!Може би той ще поведе битката за България!Надай се уйо на пияна ж'ена!

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

До някои от горните олигофрени/без Васко,Ачо и ЧШ!Не мога да вдяна с какво точно Ви дразни АК?Може би с това,че е прав.А за отпадъка,който имал приятели-педали,ще кажа-с какъвто се събереш,такъв ставаш.Сигурно ще свикнеш и да те лигавят,пък и да те "почукват"от време на време,пък и ти тях!Не съм хомофоб,но мразя педали,ЛГБТ и прочие извратеняци!Обичам ХОРАТА,истинските ХОРА,а извратеняците ненавиждам! Деси и Роско?Порно между жаба и гущер!

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Благодаря , Борис! Все пак,аз вярвам ,че ще се появи такава личност ,която да обедини такива като теб ,мен и много други, които обичат България.

Коментирай

t_ab

преди 6 месеца

Да се жертва за племе, за което най-важното е тумбака да е пълен и ракията студена!?

Коментирай

Андрей К

преди 6 месеца

Хората винаги са били такива t_ab. Но тази любов се възпитава с времето, с вярата и т.н. Но е нужда определена среда, определено общество, за да се яви такъв лидер. Аз политически лидер не мога да стана, най- много духовен... :)

Коментирай

Олигофрен отвътре

преди 6 месеца

Вероятно е сред нас. Както знаем, времената раждат личностите, а ние живеем в еаси времената!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.