България не подкрепи помощ за Украйна до победа, на срещата на върха на НАТО във Вашингтон,което е приятна изненада за мен

https://svobodnoslovo.eu/komentar/balgariya-ne-podkrepi-pomosht-za-ukrayna-do-pobeda-na-sreshtata-na-varha-na-nato-vav-vashingtonkoeto-e-priyatna-iznenada-za-men/138032 SvobodnoSlovo.eu
България не подкрепи помощ за Украйна до победа, на срещата на върха на НАТО във Вашингтон,което е приятна изненада за мен

България не подкрепи помощ за Украйна до победа, на срещата на върха на НАТО във Вашингтон,което е приятна изненада за мен.

Значи е истина,че България крие риск за НАТО! Според доклад на GLOBSEC- България, Унгария и Словакия са естествени инфлексни точки за руското зловредно влияние върху НАТО и алиансът трябва да признае, че ситуацията в тези страни може да окаже влияние на работата му,пише сайта Дневник. В България и Словакия доверието към НАТО е най-ниско и имало "отчаяна нужда от стратегическо оформяне на послания от името на НАТО". 

България и още седем държави - Албания, Унгария, Северна Македония, Словакия, Турция, Черна гора и Гърция, не подкрепиха т.нар. "Украински договор" за подкрепа за Киев.

Пактът включва пакет от инициативи, както и ангажимент за помощ към Украйна, докато надделее срещу агресията на Русия, и бе подкрепен от лидерите на Великобритания, Германия, САЩ, Франция, Япония и още 17 държави. 

Подписалите договора декларират трайно намерение и ангажимент с Украйна.

Унгарското правителство обвини партньорите си от НАТО в двойни стандарти и неуспех в справянето с войната на Русия срещу Украйна, което предизвика разнобой в края на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.Сиярто заяви, че настоящата стратегия за справяне с конфликта от последните две години и половина е пълен провал.

Йордан Халачев

1 Коментара

Бля, бля

1 month before

Как не подкрепи ? А 80 милиона долара в помощ на осрайнината какво са ? Да не са жълти стотинки?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.