Бай, бай, ни казва нагло Цацаров, вместо да бъде изгонен и разследван

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bay-bay-ni-kazva-naglo-cacarov-vmesto-da-bade-izgonen-i-razsledvan/5808 SvobodnoSlovo.eu
Бай, бай, ни казва нагло Цацаров, вместо да бъде изгонен и разследван

Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ, бил решил да си ходи. Щял да подаде оставка, после имал да пише нещо и на 1 март щял да благоволи да си тръгне. В превод: Правя каквото искам, както искам и когато поискам. Вие го духайте.

Извинявайте за последното, но точно това казва на новата власт бившият главен прокурор и сегашен председател на антикорупционната комисия, известна повече като една от бухалките на Борисовата шайка. Дори щял да съобщи, когато преценял, какви са му мотивите да си тръгне. Ако се чудите за дефиниция за нахалство - ето я.

Някои хора в управлението имат нужда от припомняне с какво се прочу и ще се запомни Цацаров. Аферата „Костинброд“ бе забъркана от него. Той е бил наясно, че печатането на фалшиви бюлетини за изборите е дело на борисовия кръг и така започна разследването. Когато обаче Борисов спечели изборите и стана отново премиер, Цацаров се завъртя на нужните градуси и стана негов пръв приятел. Участва активно и във фалирането на КТБ. Той възложи на Иван Гешев делото за погрома на банката. След това се прочу със срещата в ЦУМ, на която отправил заплахи към бизнесмена Сашо Дончев, в присъствието на организатора на мероприятието Георги Гергов. Когато застреляха данъчния Иво Стаменов, Цацаров се изпъчи пред медиите и заяви, че е стреляно срещу държавата и убийците ще си получат заслуженото. Те вероятно са го получили под формата на обещания хонорар, но Цацаров не ги разкри. Цацаров попадна и в „Апартаменгейт“ със закупен чудесен имот на народни цени, но пак се измъкна. Същият човек отказа да разследва десетки далавери на свързани с властта лица, включително рекетиране на бизнесмени, контрабанда на цигари, пране на пари, придобиването на Пловдивския панаир и т.н. и т.н. А забравихте ли публикацията в германското издание „Шпигел“, според която Борисов и Цацаров са “се поставили в услуга на чужди държавни интереси”?! Толкова ли сте късопаметни и ларш към престъпления срещу републиката?

За сключена сделка ли става дума? Да ну е обещан вече посланически пост или шефско място във Върховната апелативна прокуратура? Може би нещо още по-сочно?

Сотир Стефанов Цацаров трябва да бъде освободен от НС и разследван. Неговите условия и поведение са унизителни. Къде отиват обещанията за законност и справедливост на коалицията? Той по-ценен ли е, отколкото стотиците пострадали от неговите действия българи? Трябва да знаем, ако е така.

Огнян Стефанов

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.