Буквално в рамките на два дни Всезнаещият при два блока на склад отвори преговори с американците за седми блок на АЕЦ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bukvalno-v-ramkite-na-dva-dni-vseznaeshtiyat-pri-dva-bloka-na-sklad-otvori-pregovori-s-amerikancite-za-sedmi-blok-na-aec/13238 SvobodnoSlovo.eu
Буквално в рамките на два дни Всезнаещият при два блока на склад отвори преговори с американците за седми блок на АЕЦ

По-объркана, дори двулична и пагубна за България позиция от тази на Борисов по климатичните промени, зелената сделка и плана за възстановяване, а в по-конкретен план върху таргета за емисиите не може да има.

Буквално в рамките на два дни Всезнаещият при два блока на склад отвори преговори с американците за седми блок на АЕЦ "Козлодуй", тъй като до 2035 година сме щели да затворим въглищните си централи /годината тук се мести, но основанието е именно закриването на ТЕЦ Марица Изток/. Никой не е питал самите централи дали нямат свое решение на проблемите. Има всякакви варианти за по плавен преход през природен газ и ВЕИ, има и кардинални решения със подземно съхранение на въглеродния двуокис. Има и трети решения - изобщо варианти бол.

Но ТЕ ТАМ ГОРЕ нямат нужда да разсъждават, да решават, да избират, да реформират.

Вчера обаче Борисов прати хабер на Урсула фон дер Лайен, че нямало как да затваряме въглишните централи и описва катастрофалните последствия. И се обявяваме срещу по-голяма редукция на емисиите като цел.

Ако ставаше дума за личностно раздвоение - негов проблем, но тази шизофрения става държавна политика, а междувременно всички страни в ЕС имат план А, план Б, и най-вече стратегия как да действат при едни или други сценарии, включително как да се възползват от Възстановителните фондове, защото там никой не гарантира и евро, ако нямаш проекти и одобрена визия.

Илиян Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.