Целият западен модел е ангажиран да задържи разпадането на кочината си

https://svobodnoslovo.eu/komentar/celiyat-zapaden-model-e-angazhiran-da-zadarzhi-razpadaneto-na-kochinata-si/5394 SvobodnoSlovo.eu
Целият западен модел е ангажиран да задържи разпадането на кочината си

Целият западен модел е ангажиран да задържи разпадането на кочината си, абсолютно загубена кауза, а също и да излезе някак от положението, че 30 години супер активно се опитваше да унищожи материално и духовно Русия, демонизирайки всичко руско и създавайки във всяка държава от Източна Европа на практика фронт от русофобия, и въпреки всичко това Русия е по-силна от Запада.

30 годишни усилия отидоха на вятъра и сега се чудят как да замажат този гаф, неуспех, край и крах.

Миналата седмица се видя на моята стена до какво са довели техните модели в съзнанието на една част от младите, че Русия е изостанала държава, а гравирането около нея е проявление на неандерталство. А истинското реално състояние на нещата е точно обратното!

Западът се чуди как да излезе от ситуацията! Как да обясни на своите народи, че не успя да унищожи този народ? Няма как нито да обясни, нито да продължи по старому. Който иска да лежи на старите представи как стоят нещата, си е негово право, но да знае, че жестоко се лъже. Животът не чака никого. И бъдещето има за Русия основно и кардинално място.

Не успя моделът на постсоц капитализъм.

Това си беше същинско връщане на Източна Европа 100 години назад и не гледайте бананите и лъскавите магазини. В политическо и геополитическо отношение Източна Европа беше върната 100 години назад, в навечерието на Първата световна.

За България това важи в най-голяма степен! У нас бяха събудени всички русофобски сили, които тук са много могъщи, само и само Западът да е спокоен, че центъра на Балканите е откъснат от дървото. Да, ама не! И то, Западът не успя не защото не искаше да успее или защото не вложи достатъчно усилия. О, не! Вложи цялото си черно сърце! Не успя, защото това, което е Русия и пътя на България към нея, е необратимо и несъкрушимо. Не успя и в други държави по същия начин. Политическите върхушки са върли русофоби, обаче народите запазиха хубавото си отношение и не се повлияха вътре в себе си. Това важи даже за Прибалтика, че за България!

Сега е последния предсмъртен гърч в опит да задържат миналото, което си отива като пясък между пръсти. С темата Украйна свършва постсоц озападняването на Източна Европа и на страните от бившия СССР.

Понеже и ЕС и НАТО бяха преформатирани за тази русофобска инвазия те ще загинат в сегашния си вид, защото това, с което се бориха вече ги превъзхожда и губят всеки ден.

Аз съм казала мнението си - НАТО фактически е умряло, труп някакъв развяват. Европа обаче трябва много сериозно да се реформира, ако иска да е с един поне крак е бъдещето. Така както е сега, Европа тича след събитията и е тежка провинциална геополитическа периферия.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.