Чарлз и Камила - глупост и празнота

https://svobodnoslovo.eu/komentar/charlz-i-kamila-glupost-i-praznota/109951 SvobodnoSlovo.eu
Чарлз и Камила - глупост и празнота

С излъчването си Чарлз и Камила имат две ясни и недвусмислени послания, които се тиражират от всички световни медии - глупост и празнота. Изписани са на лицата им от младини. 

Една специфична неадекватност, близка до патологията, бележи аристократите по кръв и особено тези - за радост на либералния мейнстрийм, който ги показва на живо със садистично удоволствие като част от тоталната си доминация, която включва пълното инкорпориране на сакралното в лицето на църквата и монархията. 

Крал Чарлз е глава и на двете в Англия. Днес всичко е Елтън Джон и лав екшъли. 

Няма разлика от излъчването на лидерите на ЕК и британското кралско семейство. Плебс и аристокрация са една и съща тв антропология, която се титулова като елит. Няма и помен от монархия тук, а само кичозни гърчовете на едно злощастно кралско семейство, което от десетилетия оцелява през медията, за да не свърши на гилотината по френски маниер. 

Лично аз предпочитам Бърк пред френската революция, но мисля, че той се обръща в гроба си пред тази окаяна кралска бутафория. Монархията е свещен институт, който прави властта поносима за хората. Демокрацията е бесовщина, която ги кара да полудяват по властта без да знаят въобще с какво се захващат. В Стария Завет Бог праща на еврейския народ съдии и царе след като вижда, че народът не може да се оправи сам. 

Монархията следва естествения принцип на духовната йерархия. Демокрацията е профанизирането ѝ. Вулгаризация. Тя е естествен заместител на изтощението на монархията, забравила за първоначалната си искра. Е, точно нея я няма в Чарлз, който има толкова абсурдно излъчване, че чак предизвиква симпатия. 

Някакъв Форест Гъмп от Уиндзор. Пиша тези работи като убеден монархист, разочарован преди 25 години от българския цар (Симеон || дойде на разноски на Мултигруп през 1997-а в България!!!), който обаче е роднина на Луис Маунтбатън (Батенберг) - за мен най-кралската фигура от това семейство. А Чарлз и Камила не стават и за сувенири. Колко тъжно е да гледаш упадъка на велика традиция на живо по телевизията.

Явор Дачков

https://www.lentata.com/

6 Коментара

BLADE

преди 4 месеца

Чарлз и Камилата му все едно са правени в цех за ширпотреба.

Коментирай

Васил

преди 4 месеца

Дачков, забравяш, или по-точно никога не си знаел, че няколкото световни монархически клана са паравана, зад който се крият истинските еврейски кукловоди. Всички династии са родствено свързани и се отглеждат като бойни псета, които да служат за печалба на собствениците си след войните, които са длъжни да провеждат и за които плаща всеки народ със собствената си кръв и страдание. Един от тези кукловоди е казал преди няколко века: "Пишете каквито искате закони, щом аз печатам парите ви..." Явно народите заслужават тази си съдба, щом от хилядолетия гледат един и същ филм и не могат да го разберат...

Коментирай

Сенека

преди 4 месеца

Демонстрация на доминация. Колкото и да е тъпо.

Коментирай

Опа

преди 4 месеца

Каквато империята, такива и кралете.Англия си ги заслужава.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.