„Часовникът тиктака“: Великобритания предупреди Украйна за предстояща катастрофа

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chasovnikat-tiktaka-velikobritaniya-predupredi-ukrayna-za-predstoyashta-katastrofa/118634 SvobodnoSlovo.eu
„Часовникът тиктака“: Великобритания предупреди Украйна за предстояща катастрофа

„Часовникът тиктака“: Великобритания предупреди Украйна за предстояща катастрофа. Иран заплаши Израел с намеса в случай на сухопътна операция.Москва започна контранастъпление.

Идеологическото влияние на Доналд Тръмп накара много републиканци в Камарата на представителите да се противопоставят твърдо на помощта за Украйна, което може да има катастрофални последици за Киев, пише британският вестник "Гардиън"."Часовникът тиктака. Украйна няма да може да продължи борбата си за неопределено време без допълнителна помощ."

Руският президент Владимир Путин говори за възможността за преговори с Киев,но по условията на Москва,след като украинците под натиск от Запада излъгаха след преговорите в Истанбул.

Иран е заплашил Израел с намеса в случай на сухопътна операция, съобщава порталът Axios.Съобщението, според публикацията, е било предадено от иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахян на специалния координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Тор Венеланд по време на среща в Бейрут.

Представителят на ООН помолил иранския външен министър да помогне за предотвратяване на разширяването на конфликта в Близкия изток. На това Абдолахян отговорил, че Иран не би искал конфликтът да ескалира в регионална война. Но той предупредил, че ако Израел изпълни обещанието си за сухопътна офанзива в Газа, „Иран ще трябва да отговори“.

А,по телевизионния канал Al-Jazeera иранският външен министър Абдалахян каза, че ливанската Хизбула е идентифицирала всички „етапи на червените линии“ и ще предприеме „подходящи мерки на всеки етап“.

Руските войски започнаха да настъпват в района на Купянск, каза бившият съветник на Леонид Кучма, Олег Соскин в канала си в YouTube: „Сега имаме контранастъпление на руската армия. Ударите по Купянск, да, това е обективна реалност“, каза той. Освен това говорителят предупреди, че украинската армия изпитва недостиг на оръжие и боеприпаси, а предприятията и икономиката на страната са разрушени.

 В този тежък момент,когато дори англосаксонците заеха по-умерена позиция за близкоизточната криза, суицидната ЕК и голяма част от лидерите от ЕС отново са в ролята на "истеричната булонка" на САЩ и НАТО и поставят в народите от Европа в опастност от терористични атаки от крайни ислямистки радикали.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.