Четиво за новоизбрани и преизбрани кметове 19 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ТОАЛЕТНАТА И ДВОРНИТЕ НУЖНИЦИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chetivo-za-novoizbrani-i-preizbrani-kmetove-19-noemvri-svetoven-den-na-toaletnata-i-dvornite-nuzhnici/121470 SvobodnoSlovo.eu
Четиво за новоизбрани и преизбрани кметове 19 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ТОАЛЕТНАТА И ДВОРНИТЕ НУЖНИЦИ

Четиво за новоизбрани и преизбрани кметове
19 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ТОАЛЕТНАТА И ДВОРНИТЕ НУЖНИЦИ

КЛАСИКА!
"— Ще ви я кажа, Тафардел, идеята си… Искам да изградя една постройка за сметка на общината.
— С парите на общината ли? — повтори учителят изненадан, защото знаеше каква непопулярност могат да породят разходите, извършени от сумата, получена от данъците.
Но не попита нито каква постройка, нито каква сума трябва да се похарчи. Познаваше кмета като човек с много здрав разум, предпазлив и извънредно ловък. Сам кметът допълни непринудено:
— Точно така, една постройка! И която ще бъде от полза както за хигиената, така и за нравите. Хайде да видим дали сте досетлив, Тафардел? Опитайте се да отгатнете…
Ернест Тафардел изрази с едно движение, че полето на предположенията беше огромно и че би било безумие човек да се впусне в него. Като видя това, Пиешу бутна още веднъж шапката си, и то така, че засенчи лицето му, присви замислено очи, дясното винаги малко повече от лявото, за да прецени по-добре впечатлението, което идеята му щеше да направи на другия, и разкри цялата работа.
— Искам да построя един писоар, Тафардел.
— Един писоар? — извика учителят съвсем смаян — толкова важна му се видя тази работа."
Габриел Шевалие, "Клошмерл"

Любо Кольовски

2 Коментара

Генчо Гунчев

преди 5 месеца

Един "набор", някъде около 70 спечелил голямата печалба от тотото и отишъл при кмета: Кмете, искам едно строително разрешение, да направя една тоалетна на центъра! - Защо, бе, човек? - попитал кмета. - За да идват хората и да ми пикаят на късмета!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.