ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС И НАТО – ПРОПАГАНДНИ ИЗБЛИЦИ И НЕОСПОРИМА РЕАЛНОСТ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chlenstvoto-na-balgariya-v-es-i-nato-propagandni-izblici-i-neosporima-realnost/116452 SvobodnoSlovo.eu
ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС И НАТО – ПРОПАГАНДНИ ИЗБЛИЦИ И НЕОСПОРИМА РЕАЛНОСТ

Миналата седмица бившата посланичка Поптодорова обяви, че заедно с все по-хумористичния бивш президент Плевнелиев и с бившия външен министър Паси искали в Конституцията ни да бъде записано, че България е член на НАТО и на ЕС, та никакъв референдум да не може да промени това. Предани вовеки веков. Докле свят светува. Нещо като вярата в хилядолетния райх. И да се разпаднат, ние пак ще сме вътре!

Каква чутовна глупост! Няма Конституция, която да не може да бъде променена. Както някой утре впише дивотията, така вдругиден друг ще я отпише. Това да не е Библията. Освен това, помислете трезво – и да бъде вписано, и да не бъде, ние сме така заклещени към НАТО, че мърдане няма и не може да има. Тръгне ли някой в такава посока, от американските бази у нас ще заръмжат, американската, английската, турската агентура ще се активират, ще разбунят с познатите средства гетата, лумпените и разните храненици и инициаторът тутакси ще клекне. Колкото можехме да се измъкнем от ВД, толкова ще можем и от НАТО. В тези съюзи умни хора впримчват така, че да няма мърдане.

Знаем какво стана в Чехословакия ‘68 година. Един де Гол навремето успя, но той е един, той бе де Гол и си плати за това своеволие. Същата работа и с ЕС. Тръгнем ли срещу тях, те веднага ще спрат парите, с които ни държат на каишка и тук ще почнат брожения. Синдикатите ще се почувстват значими, ще развеят овехтели знамена и ще поведат социално слабите с празните тенджери..

Трябва да ни е ясно, че дали ще останем или не в НАТО и ЕС въобще не зависи от нас. Ако се разпаднат, ние ще излетим от орбитата им с или без конституционно подмазвачество. Но ако̀ и докато това стане, нашият шанс е да не приемаме готовите условия, а да се пазарим, да предоговаряме, доколкото можем, условия и схеми. Да търсим във всичко националния интерес, а не да го предаваме като сегашните управници.

Ето, вместо да поръчваме за 1.5 млрд долара бойни машини Страйкър на Дженерал Дайнамикс, да уговорим американците за съвместно производство у нас. Все още имаме мощности и инженери. Или да ги убедим, че закриването на Мариците трябва задължително да е компенсирано с пускането на Белене. Или че поддържането на нормални отношения с Русия ще е и в техен интерес, защото сме предопределени да бъдем най-добрия мост между Изтока и Запада.

Или, добре, няма да купуваме руски петрол, но само ако саудитците ни го продават на цените на руснаците. Но за такива преговори трябват хора с характер, почтеност, интелигентност и патриотизъм, каквито няма сред управляващите. Виж, мижитурките надничат зад повечето министерски кресла. С две думи, ние няма как да не сме в НАТО и ЕС, докато тези съюзи съществуват, но трябва да изберем друг тип управници и друг модел на поведение в тях

Васил Василев 

https://nesestrahuvai.com/

 

2 Коментара

П. Василев

преди 7 месеца

Василев, Васко, много ме натъжи с този коментар. Бъди жив и здрав!

Коментирай

Иванов

преди 7 месеца

Много логичен коментар. Ние наистина не можем да се измъкнем от този " Капан" Европа се срива финансово и духовно, под сатанинския натиск на англосаксонците. Ние се сриваме и обезлюдяваме от 30 години, без при това някой да бие камбаната за това сриване и причините за него. Непрекъснато ни навират в очите доказани малоумници и безродници като Плевналиев, Поптодорова и Соломончо Паси. Интелигенцията, с много редки изключения мълчи РОБСКИ. Както е повтарял многократно проф. Иво Христов, у нас само абортите са спонтанни, ние винаги сме чакали диктата на външни сили и винаги сме страдали.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.