"ЧОВЕК УХАПА КУЧЕ" Е ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ "КАКВО ТЪРСИ ЧУЖДА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ"

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chovek-uhapa-kuche-e-po-interesno-ot-kakvo-tarsi-chuzhda-armiya-v-balgariya/5879 SvobodnoSlovo.eu
"ЧОВЕК УХАПА КУЧЕ" Е ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ "КАКВО ТЪРСИ ЧУЖДА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ"

"ЧОВЕК УХАПА КУЧЕ" Е ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ "КАКВО ТЪРСИ ЧУЖДА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ"

Едно мога да им призная на соросоидите и кукловодите - умеят да създават условен рефлекс. Не знам колко от днешните ученици знаят за експеримента с кучетата на Павлов, но подобна реакция е създадена и в българите. За три десетилетия тях ги научиха с морков и тояга да избягват критичното мислене и да се интересуват само от повърхностни клюки и маловажни неща.

Гледат, но не виждат, слушат, но не чуват! С омерзение днес гледах поредният журналистичски цирк, сътворен специално за отклоняване на вниманието. И доста се замислих, че когато бившият премиер ги нарече "мисирки", ги повиши с няколко нива в еволюцията. Журналисти не останаха. Не останаха такива, които да следят важните теми на деня, да разследват и уведомяват обществото. То, не че обществото се интересува много от други новини извън поредната пластична операция на вървежна плеймейтка или скандала между две певачки коя през повече легла е минала. Това разбират, това ги радва, това гледат. Скандал да става, някаква такава дребна мръсотийка да видят за известните, за да се почустват значими те в мизерния си живот.

Разбира се, има и критично мислщи, интелигентни и смислени хора. Които живеят в отвращнието от това, което се случва около тях. Които трудно вече вярват на нещо и на някого, защото виждат над оченатрапеното, към очевидното. Които вярват в старомодните ценности, каквито по телевизията няма и изглежда дори леко срамно да ги заявиш.

Да видим важните теми днес:

- Премиерът Кирил Петков предава българските национални интереси и отива пръв и на първо посещение като министър-председател именно в РСМ, което или е дипломатически гаф поради пълно непознаване на българската история и народопсихология, както и на елементарни неща от външната политика, или слугинаж към посолството. И двете причини са показателни и причина да му бъде потърсена отговорност.

- Българското общество е разделено заради ваксините и зелените сертификати, като разцеплението и омразата стават все по-големи, а напрежението ескалира. Хора остават без работа, други умират от други заболявания, защото не са болни от правилното, децата остават без образование.

- През българска земя през няколко дена минават чужди армии и пребивават тук. Какви, колко, защо и къде, българите не знаят, улисани в омразата си към ближния и любопитството към личния живот на съседа и публичните личности. Разсъждението, че това, което се случва е огромна опасност за България, е достъпно за малцина, които се опитват да отворят очите на хората.

- Пенсионерите получиха по-малко пари този месец на фона на все по-нарастващи сметки. Социалистическата партия в транс усвоява власт и пропуска да забележи, че електоратът й трудно оцелява в ценовия шок и кризата. За хората с увреждания пък всички забравиха. Все още ми се плаче, когато виждам вързаните инвалидни колички пред новата сграда на Народното събрание и си мисля наистина колко мъка има по този свят....която сами я причиняваме на ближните си.

- Икономиката се срива, пазарът и енергетиката също, но проблемът на премиера е куролацията на куролиранто /вероятно човекът искал да каже "корелация", но май в Харвард не ги учат тези работи/. В същото време правителство и парламент един месец усилно и нахъсано се занимават с това по какъв начин да влизат народните представители в сградата.

Обществото ни е много болно, братя и сестри българи. Може взаимно да се мразим, отричаме, обиждаме и тричаме, но сме един народ, една нация, една държава. Имаме си една Родина, друг народ си нямаме. Спомнете си това другият път, когато включите телевизора!

Елена Гунчева

Народен представител

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.